Primăria dă retroactiv burse de 8,5 milioane de lei odată cu apropierea campaniei electorale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Primăria dă retroactiv burse de 8,5 milioane de lei odată cu apropierea campaniei electorale

GALERIE
burse elevi
  • burse elevi
- +

Peste 14.000 de elevi vor primi burse în valoare totală de peste de 8,5 milioane lei până la începerea anului şcolar. Suma acoperă contravaloarea burselor aferente perioadei ianuarie – august 2020. Potrivit unui comunicat al Primăriei, elevii vor primi sumele retroactiv, sub formă de tichete valorice, pentru o perioadă de şase luni (în cazul burselor de studiu, care se acordă doar pentru perioada în care se desfăşoară cursuri) sau de opt luni (în cazul burselor de ajutor social, care acoperă şi vacanţa). 

„În ceea ce priveşte bursele de performanţă, în cuantum de 130 de lei, vor fi acordate 117 burse pentru locul I, 82 burse pentru locul II, respectiv 72 burse pentru locul III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursuri şcolare organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, se precizează în comunicat. De asemenea, vor fi acordate 797 de burse de merit pentru elevii cu media generală 10 şi 11.043 de burse pentru elevii cu media generală mai mică de 10. La acestea se adaugă 781 de burse de studiu în cuantum de 90 de lei, acordate elevilor cu media generală peste 7, nota 10 la purtare şi venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie. O altă categorie este cea a burselor de ajutor social în cuantum de 85 de lei. Astfel, vor fi acordate 947 de burse sociale (pentru orfani şi copii cu venituri modeste) şi 219 burse medicale.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.