Primăria Iaşi, aproape de "cele sfinte" în fiecare an
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primăria Iaşi, aproape de "cele sfinte" în fiecare an

GALERIE
Mitropolia
  • Mitropolia
- +

Primăria a finanţat anul trecut bisericile din municipiu cu suma de 1,34 milioane de lei.

Parohiile beneficiare au fost 28 la număr, multe dintre ele urmând să primească şi în acest an sume pentru continuarea unor lucrări.

Cea mai generoasă donaţie a fost făcută de Primărie la Mitropolia Moldovei pentru lucrările de consolidare. Una din cele mai profitabile mitropolii din ţară a primit din bugetul local suma de 200.000 de lei ca sprijin financiar. Şi Mănăstirea Golia a fost finanţată cu suma de 170.000 de lei, iar parohia „Sf. Iulian din Tars“, cu 100.000 de lei. Sponsorizările pentru restul bisericilor au variat între 70.000 de lei şi 10.000 de lei. Parohia „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul“, cea care a fost construită în cartierul de vile ridicat de Relu Fenechiu a primit 20.000 de lei pentru lucrările de construcţie. Biserica Bărboi a fost finanţată tot cu 20.000 de lei, iar Biserica Banu, cu 60.000 de lei. Municipalitatea a mai contribuit la Parohia „Învierea Domnului“ cu suma de 70.000 de lei, „Arhidiacon Ştefan, 65.000 de lei“ sau la Parohia „Sf. Treime“, 40.000 de lei. Toate sumele au fost alocate în urma solicitărilor făcute de parohii, pentru lucrări de construcţie, refacerea picturii, repararea acoperişului, consolidări sau restaurare.

Şi în acest an, oficialii din Primărie au pus bani deoparte pentru cererile bisericilor. Municipalitatea va sponsoriza 19 unităţi de cult, bugetul total alocat pentru acestea fiind de 500.000 de lei. Pe pomelnicul din acest an, sunt trecute Parohia „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul“ din cartierul de vile „I.C. Brătianu“,Biserica Bărboi, Parohia „Sf. Treime“ din Canta, Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“ şi „Sf. Iulian din Tars“ din campusul Tudor Vladimirescu, precum şi Catedrala Mitropolitană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.