anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Licitaţia pentru camere video în parcuri a fost contestată din start

Primăria Iaşi cauta camere video care inca nu s-au inventat

GALERIE
parc
 • parc
- +

Una dintre firmele interesate spune că cerinţa din caietul de sarcini - cameră 5 megapixeli cu rezoluţie de 1600x1200 - nu poate fi posibilă.

Proiectul Primăriei „Big Bro­ther“ în parcuri a fost contestat de una dintre firmele interesate de contract. Licitaţia a fost contestată zilele trecute de o firmă care a cerut suspendarea licitaţiei şi modificarea unor cerinţe din caietul de sarcini, invocând tratament discriminatoriu. Principala problemă a societăţii a constat în rezoluţia camerelor video de 5 megapixeli, impusă de Primă­rie prin caietul de sarcini. „Auto­ritatea contractantă solicită furni­zarea unui echipament care nu există pe piaţă, subscrisa formu­lând contestaţie nu faţă de men­ţiunea 5 megapixeli, ci faţă de tan­demul 5 megapixeli-1600x1200 im­posibil de îndeplinit de niciun ofertant“, apare în contestaţie.

Firma susţine că Primăria ar fa­voriza un număr redus de operatori economici prin caracteristicile tehnice minimale impuse prin ca­ietul de sarcini. „Deşi nu este foarte evident, specificaţiile teh­nice impuse pentru camera fixă, IP, înalta rezoluţie, analizată în integralitatea sa, sunt restrictive, respectiv contradictorii, întrucât în urma verificării bazei noastre de produse, dar şi a cercetării pe piaţa din domeniu, am constatat că acest tip de echipament nu există/nu este funcţional în varianta impusă de autoritatea contractantă. Pentru a releva aspectul contradictoriu al cerinţei, arătăm că pentru o ca­me­ră de 2 megapixeli este posibilă o rezoluţie de 1600x1200, în timp ce pentru o cameră de 5 me­gapixeli rezoluţia e de 2650x1920 nicidecum o rezoluţie de 1600x1200“, contestă firma interesată de contract, al cărei nume nu a fost divulgat de Primărie.

Municipalitatea a lansat luna trecută proiectul pentru achiziţia unor camere video în 128 de parcuri de joacă din Iaşi, în valoare de peste un milion de lei. Primăria va organiza licitaţie pe 3 aprilie pentru achiziţia sistemului de supraveghere în spaţiile de joacă. Au fost prevăzute camere fixe în 110 parcuri care au suprafeţe mai mici de 400 mp şi camere mobile în cele 18 spaţii de joacă cu cuprafeţe mai mari. Toate imaginile de pe camere vor fi centralizate într-un centru de suprave­ghere care va fi amenajat în sediul Poliţiei Locale. Sistemul de su­pra­veghere din parcurile de joacă ar trebui să intre în funcţiune până în toamnă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.