anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Primăria Iaşi este obligată să împădurească o su­prafaţă de 40 de hectare

GALERIE
impaduriri
 • impaduriri
- +

Senatorul Dumitru Oprea a făcut un apel la Ministerul Mediului pentru a obliga Primăria să înceapă plantările de arbori, în compensare pentru copacii tăiaţi de la Ciric. Parlamentarul PDL a făcut o interpelare în Senat prin care i-a cerut ministrului Rovana Plumb să ia măsuri în această problemă. Conform senatorului, municipalitatea a de­păşit termenul în care trebuia să finalizeze plantările, respectiv doi ani de la defrişările din Ciric. „Conform legii, această acţiune trebuia să se încheie la 2 ani de la de­frişare. Termenul aproape că a trecut. Mai mult, la rectificarea bugetară din acest an, fondurile destinate operaţiunii de înfiin­ţare a noilor suprafeţe forestiere au fost mult diminuate, motiv pentru care avem sentimentul că Primăria nici în acest an nu va demara împădurirea. Între timp, în Iaşi a început un nou asalt asupra copacilor, astfel că, sub motivul toaletării arborilor, s-au tăiat sute de copaci de pe bulevardele principale ale Iaşului“, a declarat Oprea.

Primăria este obligată să replanteze o su­prafaţă de aproape 40 de hectare, în special pe zona C.A. Rosetti. Această lucrare vine în compensarea faptului că municipalitatea a scos din circuitul silvic în jur de 5 hectare din pădurea de la Ciric pentru construcţia telescaunului şi a celorlalte obiective. Ofi­cialii Primăriei spun că au încheiat recent un acord cu Romsilva care se angajează să se ocupe de replantări. Acestea vor începe primăvara viitoare şi se vor derula, etapizat, până în 2015. Replantările vor costa aproximativ un milion de lei, bani din bugetul propriu al municipalităţii. „Nu am uitat de pădurea de la Ciric, mai ales că este şi o obligaţie prin avizul pe care îl avem de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Vrem ca plantările să înceapă în primăvară. Speciile le vor propune ocolurile silvice. Prin contract, Ocolul Silvic va urmări pe parcursul a trei ani de zile evoluţia plan­telor. I-am rugat în mod expres, mai ales că avem şi experienţe mai puţin plăcute“, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.