
Primăria Iași lansează o licitație pentru achiziția de energie. O afacere de 60 milioane lei pe trei ani

Primăria Iași caută furnizor de energie electrică. În acest sens, municipalitatea a lansat, în premieră, o licitație. Procedura presupune încheierea unui acord-cadru pe o perioadă de 36 luni, iar valoarea totală a contractelor subsecvente va trece pragul de 60 milioane lei.
Potrivit caietului de sarcini, energie electrică va alimenta sistemul de iluminat public, instalațiile de semaforizare, fântânile publice, clădirile administrative și de protecție civilă, imobile din patrimoniul public și alte puncte de consum ale municipalității. Primăria estimează un consum de 27.000 MWh pe întreaga perioadă contractuală.
„Pe durata desfășurării contractului, cantitatea de energie electrică consumată, pe fiecare locație, poate să varieze atât în sensul creșterii cât și în sensul scăderii cantității de energie electrică consumată”, se arată în caietul de sarcini. Furnizorii interesați să participe la procedură trebuie să depună oferte până pe 7 ianuarie, iar valoarea estimată a acordului-cadrul ajunge la 63,7 milioane lei (fără TVA).
„Toate punctele de consum sunt dotate la data încheierii contractului cu contoare pentru măsurarea energiei active și în unele locuri și a energiei reactive. Montarea altor contoare decât cele existente, dacă furnizorul consideră necesar, cade în sarcina sa fără implicații financiare ori de altă natuă din partea consumatorului”, se mai precizează în documentația de atribuire.
Municipalitatea ieșeană a stabilit două criterii de atribuire a contractului. Ponderea cea mai mare este reprezentată de componenta financiară (80%), respectiv prețul cel mai scăzut. Al doilea criteriu este de ordin tehnic (20%) și vizează ponderea de energie electrică furnizată din surse de energie regenerabilă. În cazul acestui criteriu, punctajul maxim este acordat acelui furnizor care, în ofertă, are cea mai mare cantitate de energie din surse regenerabile.
Printre punctele de consum se numără stâlpii din sistemul de iluminat public, sediul Primăriei, centrele de cartier, clădiri administrative, parcuri, spații de joacă, grădinițe și alte imobile din patrimoniul public și privat.
Publicitate și alte recomandări video