anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Primăria încearcă să facă ordine printre tonetari

GALERIE
tonete pacurari
 • tonete pacurari
- +

Primăria a demarat, de la începutul lunii mai, o acţiune pentru dezafectarea mai multor tonete sau chioşcuri amplasate pe raza municipiului Iaşi. Potrivit oficialilor instituţiei, sunt vizate toate zonele din oraş unde au fost constatate nereguli. 

Până în prezent, Primăria a dezafectat tonete din zone precum Păcurari, Mircea cel Bătrân, Nicolina, Centru, Frumoasa, Alexandru cel Bun şi Copou, în total fiind vorba despre 12 chioşcuri, o rulotă, un modul şi şase standuri stradale. Potrivit viceprimarului Gabriel Harabagiu, în zilele următoare, acţiunea va continua cu dezafectarea a încă circa 20 de tonete în special în zone precum Tătăraşi, Podul de Piatră, Dacia, Păcurari şi Mircea cel Bătrân.

„Au fost efectuate controale şi s-a constatat că proprietarii unor chioşcuri/tonete au ocupat mai mult teren de pe domeniul public sau aveau contracte expirate“, a declarat ieri viceprimarul Harabagiu. La sfârşitul lunii aprilie, municipalitatea a anunţat, în paralel cu acţiunea desfăşurată în aceste zile, organizarea unei proceduri de achiziţie publică pentru proiectarea arhitecturală a ansamblurilor comerciale stradale modulare demontabile şi interconectabile. În primă fază, Primăria are în vedere mobilarea urbană a trei zone din oraş: intersecţia străzii Sărărie cu strada Cuza Vodă (staţia pentru mijloace de transport în comun Târgu Cucu), intersecţia şos. Nicolina cu str. Sălciilor şi zona b-dul Tudor Vladimirescu (staţia pentru mijloace de transport în comun Cămin T17). Municipalitatea a estimat valoarea contractului la circa 25.000 lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

Mihai CHIPER

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

A funcţionat vreodată Poarta Focşanilor conform raţiunii de securitate atribuite, aceea de apărare împotriva Rusiei? Nu!

opinii

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Gabriel MURSA

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Trăia o viaţă deşartă, anostă, lipsită de sens, o viaţă fără viaţă, cum ar spune O. Wilde. Îşi ducea traiul în singurătate, într-un trup părăsit de suflet, complet gol pe dinăuntru şi ros de rugina indiferenţei. Totul, inclusiv mângâierea blajină a soarelui de dimineaţă, îl apăsa ca o povară insuportabilă, iar înşiruirea monotonă a zilelor i se părea vânare de vânt, la fel ca Ecclesiastului, fiul regelui David. 

pulspulspuls

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.