Primăria inventariază proprietăţi: vrea pasaj subteran din Centru spre Tătărași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Primăria inventariază proprietăţi: vrea pasaj subteran din Centru spre Tătărași

GALERIE
schita primarie
  • schita primarie
- +

Primăria scoate de la naftalină ideea realizării unei legăturii ru­tiere noi între centrul oraşului şi cartierul Tătăraşi. Ani la rândul s-a vorbit despre un pasaj suprateran în continuarea bd. Anastasie Panu şi până în bd. Tudor Vladimirescu. 

Acum, municipalitatea vrea să-l facă în subteran. Ideea a mai fost vehiculată în ultimul an, după ce a devenit public noul Plan Urbanistic General, care prevede un astfel de proiect. Pasajul subteran ar urma să aibă o lăţime de 20 metri şi o lun­gime care va fi, probabil, mai mare faţă de cea a pasajului Mihai Emi­nescu (circa 300 metri). Noutatea constă în faptul că municipalitatea a început inventarierea proprie­tăţilor din zonă, fiind iniţiate discuţii inclusiv cu proprietari de terenuri şi case. „Vorbim despre o continuare a actualului bulevard (Anastasie Panu, n.r.) în subteran şi care va putea să facă o racordare directă la cartierele Tătăraşi şi Tudor Vladimirescu. Această in­ventariere a fost finalizată în mare parte şi va presupune schimburi de terenuri, reconfigurări de parcele, achiziţii de terenuri ori exproprieri“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica.
 
Construirea pasajului subteran presupune şi realizarea unei giraţii pe bd. Tudor Vladimirescu, care să fluidizeze şi traficul spre Tătăraşi. Giraţia este pre­văzută pentru zona de inter­secţie a bd. T. Vladimirescu cu străzile Tătăraşi, Ornescu şi Maior Eremia Popescu. Edilul Iaşului a precizat că, în trecut, pe relaţia Centru - Tătăraşi a fost gândit un pasaj suprateran, dar un astfel de obiectiv nu a putut fi implementat, iar zona a rămas subdezvoltată. „Să sperăm că vom găsi cea mai scurtă cale pentru a putea duce proiectul la bun sfârşit într-un termen rezonabil. După ce găsim configuraţia proprietăţilor, în baza acestora definim şi tema de proiectare şi dăm drumul la licitaţie publică“, a mai spus primarul Chirica. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.