Primăria învinge ARDNE în instanţă. Palatul Braunstein, modernizat din fonduri europene?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

Primăria învinge ARDNE în instanţă. Palatul Braunstein, modernizat din fonduri europene?

GALERIE
palat
  • palat
- +

O victorie în instanţă poate deschide drumul pentru decontarea lucrărilor de execuţie din fonduri europene.

Primăria a câștigat procesul cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ARDNE) în ceea ce privește Palatul Braunstein. Judecătorii Curții de Apel Iași au decis să accepte contestația înaintată de municipalitate.

„Constată că proiectul în cauză este conform administrativ şi eligibil, şi obligă pârâtele sa declare conformitatea si eligibilitatea acestuia, cu consecinţa includerii acestuia în următoarea etapă a procesului de evaluare şi selecţie”, se arată în decizia instanței.

În trecut, ADRNE a respins proiectul de reabilitare a Palatului Braunstein din cauza unor probleme de natură tehnică. În continuarea Palatului Braunstein, în perioada comunistă, a fost amenajat un imobil de locuinţe, iar locatarii acestui bloc de pe b-dul Ştefan cel Mare au acces în clădire doar prin incinta monumentului istoric.

„Pentru acest acces s-a comandat o expertiză tehnică dacă se poate găsi şi altă intrare pentru locatarii de la etajul 1. Expertul s-a pronunţat într-o oarecare manieră, din punctul nostru de vedere nu există neapărat o incompabilitate legată de faptul că aceşti locatari ajung prin scara muzeului pentru că, în cele din urmă, activitatea muzeală nu începe din spaţiul de la parter“, preciza, în aprilie 2017, primarul Iaşului Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că pot fi create sisteme de monitorizare permanente care să permită accesul locatarilor şi care să asigure integritatea monumentului istoric.

Între timp, Primăria a lansat proiectul de reabilitare a Palatului Braunstein pe fonduri de la bugetul local, fiind deja organizată și licitația de execuție, lucrările având o valoare de circa 20 milioane lei. Singurul ofertant este o firmă italiană cu care, probabil, va fi semnat și contractul de lucrări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.