Primăria, obligată să repare maşina unui ieşean stricată de o creangă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Primăria, obligată să repare maşina unui ieşean stricată de o creangă

GALERIE
masina copac
  • masina copac
- +

Un ieşean a cerut Primăriei să-i plătească reparaţia maşinii, după ce aceasta a fost avariată de creanga ruptă a unui copac de pe domeniul public. Maşina acestuia se afla parcată pe partea stângă a aleii Nicolina, în dreptul unui plop. În timpul unei furtuni petrecute în august 2017, o creangă a acestuia, lungă de aproximativ 5 metri, s-a rupt, căzând peste maşină. Ca urmare, au fost avariate cupola, haionul, geamul din spate şi bara portbagajului, ieşeanul cerând decontarea reparaţiilor.

Conform Codului Civil, răspunderea pentru prejudiciile cauzate de lucruri sau animale aparţine proprietarului acestora. Or, plopul aflându-se pe domeniul public, el aparţine de drept municipalităţii. În instanţă, Primăria a încercat să invoce forţa majoră, întrucât creanga fusese ruptă în timpul unei furtuni, şi nu căzuse din cauza lipsei de îngrijire a copacului.

Argumentul a fost însă respins de magistraţii Judecătoriei, ca nefiind adus în termen. Ca urmare, Primăria a fost condamnată la plata a 2.997,16 lei ca despăgubiri faţă de ieşeanul păgubit, sumă la care se va adăuga dobânda legală aferentă de la data producerii accidentului şi până la efectuarea plăţii. În plus, municipalitatea va trebui să-i achite reclamantului şi 1.055 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Magistraţii Curţii de Apel urmează să se pronunţe pe 7 aprilie asupra contestaţiei depuse de municipalitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.