anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Primăria Paşcani, prinsă că plătea deszăpeziri chiar şi în zile fără un fulg de zăpadă

GALERIE
pascani
  • pascani
- +

Dezmăţ bugetar total pe banii păşcănenilor, descoperit de un control al Curţii de Conturi. Suplimente salariale de zeci de mii de lei sau locuinţe ANL gratis ori fără drept: acestea sunt doar câteva din şirul lung al neregulilor găsite.

 

Primăria Paşcani caută avocaţi pentru a-i însărcina cu recuperarea prejudiciilor identificate de Camera de Conturi. În urma controlului efectuat în toamna anului trecut, inspectorii Camerei de Conturi a identificat numeroase neregului în activitatea primăriei municipiului Paşcani pe parcursul anului 2014.

Municipalitatea păşcăneană nu a evidenţiat şi urmărit încasarea redevenţelor aferente delegării gestiunii serviciului de apă şi canalizare către fostul operator local, Prest Serv Apa, şi nici a taxelor pentru eliberarea avizelor şi autorizaţiilor, acordurile de funcţionare ale unor persoane juridice nefiind vizate încă din 2016. Inspectorii au identificat chirii de locuinţe ANL şi redevenţe neîncasate, incerte sau chiar prescrise, în valoare de 2,96 milioane lei.

„S-a constatat existenţa unor acţiuni promovate în instanţele de judecată cu privire la creanţele cuvenite bugetului local, acţiuni respunse de instanţe motivat de lipsa de interes a reclamantului“, se precizează în raport. Au fost găsite nereguli şi în desfăşurarea procedurilor de recepţionare a unor obiective de investiţii în valoare de 11,55 milioane lei. Au fost plătite angajaţilor primăriei suplimente salariale în valoare de 79.000 lei pe parcursul a patru luni, la această sumă adăugându-se contribuţii plătite către diferite bugete, în valoare de 17.800 lei.

În cazul indemnizaţiilor achitate membrilor comsiei tehnice care s-a ocupat de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, inspectorii Camerei de Conturi au apreciat că aproximativ o treime, respectiv 7.800 lei, reprezintă foloase necuvenite. Au fost făcute plăţi de 9.800 lei pentru servicii de salubrizare neefectuate şi de 10.300 lei pentru deszăpezire şi combarea poleiului în zile nejustificate din punct de vedere meteorologic. Pe parcursul anilor 2012-2014 au fost acordate ajutoare de încălzire în valoare de 131.700 lei unor persoane pentru care există suspiciuni cu privire la îndeplinirea condiţiilor legale necesare. Numeroase nereguli au fost descoperite şi în situaţia contractelor de închiriere a locuinţelor ANL.

Astfel, au fost acordate noi contracte de închiriere sau prelungite cele existente în cazul a trei persoane care aveau datorii totale de 88.000 lei. Au fost încheiate contracte de închiriere după atribuirea propriu-zisă a locuinţei, unele contracte expirate nu au mai fost reînnoite, apărând riscul neîncasării chirieri, iar în două cazuri au fost atribuite apartamente ANL unor persoane care deţineau deja locuinţe. Măsurile de corectare dispuse de Camera de Conturi au rămas în bună parte neîndeplinite, fiind dispusă prelungirea termenului de implementare a acestora. Pentru finalizarea acţiunilor de recuperare a prejudiciilor constatate, primăria Paşcani a solicitat avocaţilor interesaţi depunerea unor oferte. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.