Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bugetul municipiului Iaşi creşte azi cu 6,9 milioane de lei

Primăria preia terenuri și drumuri din suprafața defunctului combinat FORTUS

GALERIE
fortus
  • fortus
- +

Muncipalitatea va prelua terenuri şi drumuri din patrimoniul defunctului combinat de utilaj greu, Fortus.

Consilierii locali vor aproba în această dimineaţă, în şedinţă extraordinară, stingerea unor creanţe fiscale în sumă de 6,88 milioane de lei prin preluarea unor bunuri din patrimoniul defunctului combinat de utilaj greu, Fortus. Creanţele provin în special din impozitul şi taxa pe teren (4,95 milioane de lei) şi din impozitul şi taxa pe clădiri (1,9 milioane). Procedura de dare în plată vizează drumuri şi clădiri aflate pe fosta platformă industrială.

„Bunurile imobile care fac parte din Anexa la cererea de dare în plată a Fortus SA sunt necesare Municipiului laşi pentru dezvoltarea ulterioară a unor proiecte de utilitate publică. Terenurile de care dispune Municipiul sunt insuficiente, iar drumurile ce vor fi preluate vor asigura accesul facil la terenurile aflate pe platforma Fortus S.A. laşi, proprietate a Municipiului laşi”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Suprafaţa totală de teren la care se referă proiectul este de 3,44 de hectare, evaluată la 6,14 milioane de lei, iar cea amenajată ca drum, 0,55 ha, respectiv 0,7 milioane de lei.

„Propunem repartizarea sumei de 6,88 milioane de lei la capitolul bugetar 70.02.71 - Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică - Cheltuieli de capital”, conchide raportul menţionat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Mai bine pensionar, decât IT-ist

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri