anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Primăria primeşte un imobil de 1.500 mp construit în curtea unui spital

GALERIE
dializa
 • dializa
- +

Centrul de dializă construit de o firmă privată în curtea Spitalului „C.I. Parhon” va intra în proprietatea Primăriei Iaşi. Clădirea are un regim de înălţime cu demisol, parter şi un etaj şi a fost dată în folosinţă în anul 2009. Imobilul are o amprentă la sol de 572 mp şi o suprafaţă construită de 1.503 mp.

În autorizaţia de construire emisă de Primărie acum mai bine de 15 ani, investiţia pentru amenajarea centrului era estimată în jurul sumei de 4 milioane lei. Centrul a fost ridicat de Compania „Fresenius Nephrocare” România SRL în baza unui parteneriat cu Primăria şi Spitalul „Parhon” încheiat în anul 2005. În acest sens a fost semnat un contract între părţi care prevedea construirea centrului pe teren public şi, ulterior, construcţia să revină în proprietatea Municipiului Iaşi după încetarea acordului. Astfel, „Fresenius” a eliberat spaţiul încă din februarie 2021 şi şi-a mutat activităţile specifice într-un sediu nou, care să acomodeze nevoile de creştere ale societăţii, aşa cum se precizează şi într-o adresă a companiei către Primărie.

Centrul de dializă va intra în domeniul privat al Iaşului odată ce va fi aprobată şi o hotărâre de către Consiliul Local, o şedinţă în acest sens fiind programată poimâine.

În cadrul aceluiaşi plen, consilierii locali vor aproba şi o altă donaţie constituită din terenuri amenajate ca spaţii verzi (1.045 mp), locuri de parcare (34 mp) şi un drum de 1.689 mp, amplasate pe strada Spital Paşcanu 2B. Donaţia este făcută de către compania Antrepriza „Ideal Casa” SRL care a investit aproape 500.000 lei în aceste amenajări aferente unui complex imobiliar din zonă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.