Primăria pune la dispoziția ieşenilor aplicația de mobilitate urbană Tranzy
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

COMUNICAT DE PRESA

Primăria pune la dispoziția ieşenilor aplicația de mobilitate urbană Tranzy

GALERIE
Tranzy web
  • Tranzy web
- +

Primăria Municipiului Iași pune la dispoziția cetățenilor aplicația de mobilitate urbană Tranzy, parte dintr-o suită de instrumente inteligente dedicate serviciului de transport urban. Introducerea și dezvoltarea aplicaţiei continuă seria de acţiuni demarate odată cu introducerea panourilor informative care afișează în timp real minutele de sosire a vehiculelor în stație și continuă programul de modernizare a serviciului de transport public din Iași.

Avantajele principale ale Tranzy sunt rezultatele operării cu date interogate în timp real. Aplicaţia oferă detalii actualizate despre linii, minutele de sosire a mijloacelor de transport în staţie și rutele optime în funcție de punctul de plecare ales, alerte de trafic, vehicule și distanța până la destinație. Aplicația oferă harta actualizată a staţiilor de transport public din oraș, caută poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație de autobuz sau tramvai și traseul optim pentru a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp. Minutele de sosire a vehiculelor în staţie sunt calculate în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul și, astfel, călătorii știu exact cât timp au de așteptat în stație.

Călătorii mai pot afla orarul general al mijloacelor de transport, liniile disponibile și stațiile prin care acestea trec, stațiile din proximitate și variantele optime de traseu pentru a ajunge la o anumită destinație, devierile, intervențiile sau blocajele din trafic. Tranzy poate filtra datele în funcție de mijlocul de transport preferat și cuprinde o rubrică de informații utile.

Realizată sub forma unui ghid de călătorie urbană disponibil pe telefoanele mobile, aplicaţia are în vedere, pe viitor, atȃt includerea mijloacelor alternative de deplasare – biciclete, trotinete electrice ș.a., precum și posibilitatea achiziţionării de bilete și abonamente direct din aplicaţie.

„Modernizarea transportului public de călători reprezintă unul dintre principalele obiective ale mele, ca primar al Municipiului Iași. Introducerea unei serii de instrumente care să simplifice utilizarea transportului în comun, atât pentru călători, cât și pentru Compania de Transport Public SA face parte și din planul de măsuri de reducere a poluării în orașul nostru. O aplicație mobilă care poate oferi informații în timp real călătorilor și prezintă funcționalități care acoperă cât mai multe dintre nevoile beneficiarilor este una dintre aceste soluții. Alături de panourile informative care afișează minutele de sosire, această aplicație se înscrie și în demersurile noastre de transformare a Iașului într-un oraș smart”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Aplicaţia Tranzy intră în faza de testare, fiind accesibilă pentru început unui număr de 1.000 utilizatori pentru iOS și 1.000 pentru Android. Ieșenii sunt încurajaţi să testeze funcţionalităţile aplicaţiei și să ofere feedback, mecanismul pentru testare urmȃnd să fie afișat în curȃnd pe pagina www.tranzy.ro și platformele social media asociate.

În luna februarie a acestui an a fost lansată și platforma de management de flotă pentru Compania de Transport Public SA, care permite afișarea timpilor de sosire a mijloacelor de transport în stație. 

Introducerea acestor instrumente de îmbunătățire a serviciului de transport public aderă la obiectivele Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Muncipiului Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.