anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Primăria recunoaşte că strada Păcurari a fost asfaltată în bătaie de joc

GALERIE
Soseaua-Pacurari_asfaltare-noua-10
  • Soseaua-Pacurari_asfaltare-noua-10
- +

Lucrarea va fi refăcută. Marcajele vor fi refăcute după ce se vor şterge sub roţile maşinilor

Asfaltarea de râsul curcilor din centrul oraşului a ajuns la urechile edililor din Primărie. Aceştia au verificat ieri lucrarea de pe strada Păcurari şi au rămas consternaţi. Aşa cum a arătat „Ziarul de Iaşi“ în ediţia de ieri, asfaltarea din Păcurari a fost făcută în bătaie de joc. Suprafaţa carosabilă are un aspect vălurit,  marcajele rutiere au fost desenate haotic pe stradă, iar capacele au fost lăsate mult mai adânc decât nivelul solului. Edilii au declarat că l-au somat pe constructor să refacă lucrarea pe cheltuiala sa.

„Va trebui să-l refacă să fie de calitate. Nu-mi place deloc cum arată. Mai mult decât atât, nu este o stradă recepţionată. Toate zonele care sunt ondulate de fapt sunt nişte capace de cămin care sunt lăsate şi vor trebui aduse la cota necesară în urma recepţiei. Toate se vor face pe seama constructorului“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Citeste si O asfaltare de râsul curcilor in centrul Iaşului. Priviţi pe ce s-au dat banii (GALERIE FOTO)

 
Şoferii care traversează strada Păcurari nu vor beneficia prea curând de o lucrare pe fonduri europene făcută ca la carte. Atât marcajul mâzgâlit pe carosabil, cât şi asfaltul nu vor fi refăcute în cursul acestui an. Tronsonul cuprins între Şcoala „Petru Poni“ până la accesul în pasajul subteran va arăta în continuare jalnic. Asfaltul este vălurit şi are un aspect cârpit, iar capacele de canal nu au fost ridicate la cotă şi zdruncină pe şoferi la fiecare traversare. Nici marcajele nu vor fi refăcute acum, ci după ce vor dispărea sub roţile maşinilor. „Îl voi pune să refacă marcajul în totalitate. Dar din păcate, nu va putea acum, va trebui să-l păstrez aşa până când se duce datorită rulajului autovehiculului şi va face un marcaj aşa cum trebuie făcut. A dat cu marcajul pe căminul care este căzut şi apare ca o zonă ondulată. Trebuie adus şi făcut în limitele normativului privind planeitatea unui drum“, a mai spus viceprimarul Chirica.
 
Strada Păcurari a fost asfaltată de constructorul SCCF Iaşi, care a finalizat zilele trecute lucrarea şi a desenat şi marcajele definitive. Modernizarea tronsonului de aproape 2 kilometri a fost făcută cu fonduri europene şi face parte din acelaşi proiect prin care se construieşte pasajul subteran din Fundaţie. Şi acest obiectiv a fost întârziat din cauza problemelor cu constructorul. Deşi fonduri europene în valoare de peste 53,1 milioane de lei sunt disponibile, lucrările din Fundaţie nu par să se încadreze în termenul final din decembrie anul acesta.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.