anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Primăria se va muta în spatele Palatului Roznovanu. Sediul va avea maximum trei etaje

GALERIE
primaria iasi
  • primaria iasi
- +

Municipalitatea face încă un pas pentru construirea unui nou sediu administrativ. Specialiştii Primăriei au demarat procedura de întocmire a unui plan urbanistic zonal, luna trecută fiind obţinut, în acest sens, şi un certificat de urbanism.

Noul sediu ar urma să fie construit în lateralul şi în spatele Palatului Roznovanu. De altfel, la ultima şedinţă a Consiliului Local (CL), plenul a decis preluarea de la Minis­terul de Finanţe a unui corp de clădire unde funcţionează o parte dintre bi­rourile Finanţelor Locale. Decizia CL va fi unul dintre documentele suport pentru adoptarea unei hotărâri de guvern prin care va fi făcut transferul imobilului. Corpul de clădire are o suprafaţă construită la sol de circa 360 mp şi suprafaţă utilă de 715 mp la un regim de înălţime cu parter şi un etaj. Nu este exclus ca acest corp să fie de­molat.

Noul sediu va cuprinde această clădire şi va mai ocupa o parte din actuala parcare, precum şi zona de garaje şi a cabinei pentru portari.

Primăria a alocat deja 460.000 lei pentru noul sediu

În bugetul local pe anul în curs, municipalitatea a inclus o sumă de 460.000 lei pentru proiectarea viitorului sediu administrativ. Proiectul privind construirea unui nou sediu a de­venit public în septembrie 2017, când a fost eliberat un alt certificat de urbanism. Faţă de actul urbanistic precedent, certificatul emis în luna martie cuprinde şi amplasamentul clădirii ce va fi preluată de la Mi­nisterul de Finanţe.

Anul trecut, primarul Mihai Chirica declara pentru „Ziarul de Iaşi“ că actualul sediu, Palatul Roznovanu, va rămâne o clădire dedicată Consiliului Local şi executivului. Şedinţele de plen se vor desfăşura tot în sala „Vasile Pogor“, iar aleşii locali vor avea, pe grupuri politice, birouri în incinta monumentului istoric.

Noul sediu va avea maximum trei etaje. Printre argumentele aduse în favoarea proiectului, primarul preciza că lucrul cu publicul este dificil în Palatul Roznovanu în condiţiile în care birourile sunt amenajate în spaţii neadecvate.

„Clădirea Palatului Roznovanu nu are capacitatea de a avea atât de multe birouri, există nişte normative, oamenii stau claie peste grămadă“, afirma primarul Chirica.

VEDEȚI ȘI:

EXCLUSIV: Plan „bombă“, ţinut până acum la secret: Chirica vrea să mute Primăria!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.