Primăria se va muta în spatele Palatului Roznovanu. Sediul va avea maximum trei etaje

joi, 05 aprilie 2018, 01:58
2 MIN
 Primăria se va muta în spatele Palatului Roznovanu. Sediul va avea maximum trei etaje

Municipalitatea face încă un pas pentru construirea unui nou sediu administrativ. Specialiştii Primăriei au demarat procedura de întocmire a unui plan urbanistic zonal, luna trecută fiind obţinut, în acest sens, şi un certificat de urbanism.

Noul sediu ar urma să fie construit în lateralul şi în spatele Palatului Roznovanu. De altfel, la ultima şedinţă a Consiliului Local (CL), plenul a decis preluarea de la Minis­terul de Finanţe a unui corp de clădire unde funcţionează o parte dintre bi­rourile Finanţelor Locale. Decizia CL va fi unul dintre documentele suport pentru adoptarea unei hotărâri de guvern prin care va fi făcut transferul imobilului. Corpul de clădire are o suprafaţă construită la sol de circa 360 mp şi suprafaţă utilă de 715 mp la un regim de înălţime cu parter şi un etaj. Nu este exclus ca acest corp să fie de­molat.

Noul sediu va cuprinde această clădire şi va mai ocupa o parte din actuala parcare, precum şi zona de garaje şi a cabinei pentru portari.

Primăria a alocat deja 460.000 lei pentru noul sediu

În bugetul local pe anul în curs, municipalitatea a inclus o sumă de 460.000 lei pentru proiectarea viitorului sediu administrativ. Proiectul privind construirea unui nou sediu a de­venit public în septembrie 2017, când a fost eliberat un alt certificat de urbanism. Faţă de actul urbanistic precedent, certificatul emis în luna martie cuprinde şi amplasamentul clădirii ce va fi preluată de la Mi­nisterul de Finanţe.

Anul trecut, primarul Mihai Chirica declara pentru „Ziarul de Iaşi“ că actualul sediu, Palatul Roznovanu, va rămâne o clădire dedicată Consiliului Local şi executivului. Şedinţele de plen se vor desfăşura tot în sala „Vasile Pogor“, iar aleşii locali vor avea, pe grupuri politice, birouri în incinta monumentului istoric.

Noul sediu va avea maximum trei etaje. Printre argumentele aduse în favoarea proiectului, primarul preciza că lucrul cu publicul este dificil în Palatul Roznovanu în condiţiile în care birourile sunt amenajate în spaţii neadecvate.

„Clădirea Palatului Roznovanu nu are capacitatea de a avea atât de multe birouri, există nişte normative, oamenii stau claie peste grămadă“, afirma primarul Chirica.

VEDEȚI ȘI:

EXCLUSIV: Plan „bombă“, ţinut până acum la secret: Chirica vrea să mute Primăria!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii