anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Primăria Timişoara vrea să preia de la Ministerul Transporturilor şantierul centurii ocolitoare de vest

GALERIE
dominic-fritz
 • dominic-fritz
- +

Primăria Municipiului Timişoara a transmis Ministerului Transporturilor un memoriu prin care solicită preluarea execuţiei lucrărilor la Centura de Vest Timişoara, împreună cu finanţarea aferentă.

”Solicitarea vine în contextul declaraţiilor Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu ca administraţiile locale să preia lucrări publice de interes local şi regional, de la CNAIR. 95% din traseul Centurii de Vest este pe teritoriul administrativ al Timişoarei”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara.

Proiectul centurii se află acum la stadiul de studiu de fezabilitate şi în decembrie a fost aleasă varianta finală de traseu (de la ieşirea spre Utvin până la ieşirea de pe Calea Aradului, la MAHLE Romania). Primăria a fost implicată în consultările legate de viitorul traseu încă de la început şi propunerile venite din partea noastră au fost preluate aproape integral de către CNAIR şi minister cu privire la alegerea variantei finale de traseu.

În urma acestor discuţii, Primăria Municipiului Timişoara a reuşit să obţină corelarea proiectului Centurii de Vest cu cel al Noii Radiale de Vest Timişoara. Aceasta ar deveni a 7-a radială a oraşului, pe lângă Lugojului, Buziaşului, Şagului, Gheorghe Lazăr, Torontalului, Aradului şi Sever Bocu. Printr-o bună corelare a proiectelor, vor fi evitate întârzieri, precum cele de la Drumul Boilor.

„Avem capacitatea şi disponibilitatea administrativă de a ne asuma ducerea la bun sfârşit într-o perioadă cât mai scurtă de timp şi la cea mai bună calitate, a acestui proiect strategic pentru sistemul de mobilitate al Timişoarei şi regiunii. Centura Timişoarei este povestea fără sfârşit, a ultimelor decenii şi e timpul ca printr-un parteneriat onest şi transparent cu Ministerul Transporturilor şi CNAIR să ne implicăm în construirea tronsonului de Vest. Nu cred că există o instituţie mai interesată de finalizarea acestei lucrări în bune condiţii, decât Primăria Municipiului Timişoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

În momentul de faţă, Centura Nord Timişoara este realizată integral, iar Centura Sud în proporţie de aproximativ 44%.

 Recent, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, la Timişoara, că îşi propune să descentralizeze unele lucrări de infrastructură, în sensul ca acestea să fie preluate de autorităţile locale sau judeţene şi să fie realizate cu bani de la Ministerul Transporturilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, anunţase şi el că îşi doreşte ca instituţia pe care o conduce, să preia acest şantier.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.