Primăria va crea „Marele Big Brother“: se unifică toate sistemele de supraveghere publică din municipiul Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primăria va crea „Marele Big Brother“: se unifică toate sistemele de supraveghere publică din municipiul Iaşi

GALERIE
supraveghere
  • supraveghere
- +

Este vorba de sistemul de supraveghere al Poliţiei Locale, de Centrul de monitorizare al CTP, de sistemul de supraveghere din fiecare piaţă, şi de biroul de management al traficului. Acestea au acum sedii diferite, toate urmând a fi unificate în „Piramida lui Dubeţ”.

Municipalitatea ieşeană va crea un centru unic de monitorizare şi intervenţie, care va avea sediul la „Piramida lui Dubeţ“, clădirea Primăriei din Şoseaua Naţională nr. 43.

Centrul va cuprinde sistemul de supraveghere video gestionat acum de Poliţia Locală, alături de Centrul de monitorizare al CTP, sistemul de supraveghere din fiecare piaţă din oraş, dar şi biroul de management al traficului. Lucrarea va fi finanţată din fonduri proprii şi presupune relocarea primelor trei centre menţionate, în condiţiile în care biroul de trafic se află deja la „Piramida lui Dubeţ“.

Într-o primă etapă a proiectului se va reloca Centrul de Monitorizare şi Intervenţie al Poliţiei Locale, instituţie din subordinea Primăriei care are peste 50 de camere de supraveghere în diverse intersecţii din oraş. Ulterior, va veni rândul centrului de monitorizare al CTP, şi, în final, vor fi relocate echipamentele centrului Ecopiaţa SA.

Deocamdată, municipalitatea va cheltui circa 5.000 euro pentru proiectarea lucrărilor, iar, odată întocmite aceste documentaţii, se va putea stabili şi valoarea totală a investiţiei. În vară, Primăria a în­cercat să contracteze un proiectant, dar licitaţia a fost anulată. Acum, municipalitatea aşteaptă oferte până cel târziu pe 2 noiembrie.

O altă procendură reluată zilele trecute de Primărie face referire la proiectarea lucrărilor de construire a unui centru social în zona Cicoarei. Obiectivul ar urma să fie construit în apropiere de Ştrandul Municipal şi va deservi circa 5.000 de persoane, 766 dintre acestea fiind în risc de sărăcie şi excluziune socială.

Centrul multifuncţional va avea minimum 1.900 mp, un scuar în jurul clădirii de aproximativ 800 mp, alei pietonale în curtea centrului de 200 mp, cale acces auto spre clădire şi parcare în incintă de 300 mp, parc de joacă şi activităţi educative/sportive.

Pentru realizarea centrului, Primăria are la dispoziţie o suprafaţă de 7.700 mp. Valoarea contractului de proiectare a lucrărilor se ridică la peste 184.000 lei, iar documentaţiile trebuie întocmite în maximum trei luni. Lucrările de construire a centrului ar urma să fie finanţate cu fonduri europene nerambursabile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.