anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primăria va implementa un sistem de e-ticketing în autobuzele şi tramvaiele locale cu bani de la UE

GALERIE
bilete online
  • bilete online
- +

Primăria a semnat contractul de finanţare europeană pentru implementarea unui sistem de e-ticketing în transportul public local. Proiectul a fost iniţiat acum mai bine de 10 ani, dar abia acum beneficiază de fonduri nerambursabile. Valoarea investiţiei se ridică la circa 2,6 milioane euro, iar termenul de execuţie este de 24 luni. 

Printre componentele proiectului se numără: dotarea vehiculelor de transport cu 920 de validatoare duale (pentru carduri contactless şi bilete pe hârtiee), instalarea şi integrarea de numărătoare de călători (261 de vehicule) şi montarea de calculatoare de bord pentru 249 de vehicule, care au un rol de gestionare a validatoarelor şi a sistemelor de numărare, cu posibilitate de transmitere a datelor în timp real către serverele CTP.

„Prin aceste dotări, soluţia de management informatizat al sistemului de transport public va avea următoarele funcţii majore: vânzarea şi reîncărcarea titlurilor de transport (inclusiv cu posibilitatea de gestionare a reclamaţiilor privind cardurile defecte, pierdute sau furate); validarea şi controlul titlurilor de transport în vehicule; numărarea călătorilor; informarea călătorilor în timp real”, se arată într-un comunicat al Primăriei. În ceea ce priveşte călătorii, aceştia vor avea acces la un portal public de reîncărcare a cardurilor de călătorie şi de informare care va oferi date cu privire la traseele de transport şi staţiile CTP, oferta tarifară, facilităţile acordate, punctele de emitere sau reîncărcare a cardurilor, poziţia vehiculelor pe hartă, sosirile în staţii în timp real sau alte mesaje cu privire la diverse devieri de trasee sau blocaje de trafic.

„Sistemul presupune şi realizarea unei aplicaţii pentru telefoane mobile sau tablete care va oferi informaţii despre cele mai apropiate staţii de transport (pe baza locaţiei GPS), trasee şi rute, sosirile în timp real pentru orice staţie, rutele optime, în funcţie de preferinţele de căutare, precum şi mesaje de la dispecerat cu privire la diferite devieri de trasee sau blocaje de trafic”, se mai arată în comunicatul Primăriei. Fondurile sunt asigurate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.