anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primăria va reabilita linia de tramvai doar până la limita cu Holboca

GALERIE
tramvai dancu
  • tramvai dancu
- +

Municipalitatea a dat ieri startul lucrărilor de reabilitare a căii de rulare pe tronsonul Iaşi - Dancu. Primarul Mihai Chirica a susţinut ieri că lucrările vor fi finalizate într-un termen de 18 luni.

Calea de rulare va fi reabilitată până la limita intravilanului municipiului, fără partea de linie care se află pe teritoriul comunei Holboca.

Din cei aproximativ 3.000 metri (cale dublă), cât are tronsonul Iaşi - Dancu, vor fi reabilitaţi aproape 2.500 metri, iar pentru ceilalţi 400 metri (inclusiv rondul din Dancu) sunt făcute demersuri pentru a fi prinşi într-o extindere de proiect. Necesarul de finanţare ajunge la aproape 8 milioane lei pentru calea de rulare care nu va fi făcută acum.

În schimb, pentru cei 2.460 metri valoarea contractului ajunge la 54 milioane lei (inclusiv TVA), iar lucrările sunt realizate de asocierea Conest - Mari Vila. Proiectul, în valoare totală de peste 100 milioane lei, mai cuprinde achiziţionarea a patru tramvaie, vehicule care vor fi livrate de firma turcă Bozankaya în cadrul unui alt contract semnat de Primărie care vizează furnizarea, în total, a 16 tramvaie.

Lucrările la calea de rulare pe tronsonul Iaşi - Dancu vor aduce restricţii de circulaţie. Pe perioada lucrărilor, CTP a înlocuit tramvaiele dinspre Dancu cu autobuze.

„Împreună cu Poliţia Locală vom face în permanenţă servicii de dirijare a circulaţiei. Practic, vom circula într-un mod alternativ, de pe o bandă pe cealaltă, până când vom reuşi să degajăm toată zona“, a declarat primarul Chirica.

Potrivit edilului, o primă măsură vizează circulaţia dinspre Dancu: şoferii vor opri la str. Sf. Ioan şi îşi vor continua traseul pe Splai Bahlui (bld. Chimiei). În ceea ce priveşte lucrările la calea de rulare din Tudor Vladimirescu, primarul a spus că acestea vor fi gata în luna noiembrie 2020, iar cele din Zona Industrială în luna iunie 2021.

Pe tronsonul Iaşi - Dancu, lucrările se vor desfăşura pe porţiunea cuprinsă între intersecţia străzilor Vasile Lupu - Aurel Vlaicu şi limita intravilanului municipiului (2.460 metri cale du­blă).

Totodată, va fi reabilitat podul Ciurchi II, vor fi construite opt staţii de transport public, vor fi reabilitate trotuarele pe lun­gimea liniei de tramvai (9.350 mp) şi vor fi refăcute zone verzi (1775 mp).

Pentru calea de rulare rămasă (cei 400 metri, inclusiv rondul de pe raza comunei Holboca), Primăria face demersuri pentru a obţine finanţare printr-o extindere de proiect. În acest sens, cele două autorităţi pot accesa fonduri UE prin intermediul Programului Operaţional Regional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.