anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Primăria va reface acoperişul unui bloc de locuințe sociale din care au dispărut bucăți de material

GALERIE
refacere, acoperis, bloc
  • refacere, acoperis, bloc
- +

Primăria va reface acoperişul unui bloc cu locuinţe sociale şi convenabile pe care le administrează. În acest sens, municipalitatea a alocat 300.000 lei, fără TVA, pentru lucrări de hidroizolaţie. 

Blocul are trei tronsoane şi se află pe şos. Rediu 8A. Potrivit documentaţiei de atribuire a contractului, acoperişul fiecărui tronson necesită reparaţii în regim de urgenţă întrucât bucăţi din materialele din care au fost realizate (plăci carbon bituminat) sunt degradate în proporţie de 80% şi, pe alocuri, lipsesc în totalitate. Acest lucru facilitează infiltrarea apei în apartamentele situate la etajele superioare ale imobilelor. „Blocurile sunt acoperite cu şindrilă bituminoasă care prezintă crăpături şi o uzură avansată a suprafeţei. De asemenea, în unele locuri, şindrila bituminoasă lipseşte”, se arată în caietul de sarcini. Conform sursei citate, suprafaţa totală de executat ajunge la 2.000 mp. Contractul de lucrări va fi încredinţat direct, prin sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP), în funcţie de ofertele disponibile în cataloagele electronice ale firmelor de resort. Apartamentele din blocul 482D din şos. Rediu 8A au fost date în folosinţă în anul 2004, fiind repartizate în chirie pe criterii sociale. 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.