Primăria vrea bani de la propria companie din cauza unui salcâm care a distrus o maşină
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primăria vrea bani de la propria companie din cauza unui salcâm care a distrus o maşină

GALERIE
judecator-tribunal-instanta
  • judecator-tribunal-instanta
- +

Primăria şi-a dat în judecată propria firmă pentru a-şi recupera banii plătiţi unui ieşean pentru maşina distrusă. Miza procesului este practic nulă, pentru că SC Servicii Publice SA are ca unic acţionar Consiliul Local şi trăieşte aproape exclusiv din comenzile de lucrări date de municipalitate.

În ianuarie 2016, un ieşean aflat la serviciu aproape că a văzut cum un salcâm se prăbuşeşte peste autoturismul său, aflat în parcare. A anunţat imediat poliţia, care nu a putut decât să constate dauna totală. O firmă specializată a estimat costul teoretic al reparaţiilor la 38.886 lei. Ieşeanul a dat în judecată Primăria, ataşând la acţiune şi fotografii făcute la locul incidentului. În instanţă, s-a constatat că salcâmul se afla pe spaţiul verde, deci aparţinea domeniului public al oraşului, de care responsabilă este Primăria.

În ultimii cinci ani, în zonă nu fuseseră efectuate toaletări sau recoltări de arbori uscaţi. Potrivit unui expert chemat în cauză, arborele căzut avea în jur de 80 de ani, în timp ce recoltarea se face la doar 40 de ani.

Magistraţii Judecătoriei au dispus ca Primăria să-i achite ieşeanului paguba, sentinţa rămânând definitivă la începutul anului 2019. Imediat, municipalitatea s-a îndreptat împotriva SC Servicii Publice, reproşându-i că nu a luat toate măsurile necesare pentru doborârea arborilor uscaţi sau în pericol de prăbuşire, obligaţie pe care o avea prin contractul de concesiune a serviciului de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi.

Cititi si: S-a luptat cu Primăria în instanţe 3 ani din cauza unui copac şi a obţinut 40.000 de lei

Argumentele aduse în apărare de societate, în sensul că Primăria nu emisese o notă de comandă pentru acel copac sau că societatea nu dispune de personal de specialitate pentru marcarea arborilor au fost respinse de judecători. Magistraţii Judecătoriei au dispus plata de către SC Servicii Publice a sumei plătite de Primărie ieşeanului rămas fără maşină din cauza salcâmului. Sentinţa a fost atacată de SC Servicii Publice, cazul intrând luni pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.