anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Primarii, chemaţi la Iaşi să înveţe să explice cetăţenilor cum să ducă gunoiul deja selectat

GALERIE
groapa-gunoi (1)groapa-gunoi (2)
  • groapa-gunoi (1)
  • groapa-gunoi (2)
- +

Astfel a fost marcată Ziua Mediului: la Centrul de Management al Deşeurilor Ţuţora, în prezenţa aleşilor locali.

Zeci de primari din judeţ şi-au dat întâlnire ieri, în ajunul Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, de la Ţuţora. Împreună cu şefii CJ, ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi (ADIS), ai autorităţilor de mediu, ei au participat ieri la un eveniment din cadrul campaniei „Iaşi mai verde“, care are ca obiectiv conştientizarea rolului şi importanţei colectării selective a deşeurilor.

Ei au parcurs în complexul de la Ţuţora întregul proces de sortare şi tratare a deşeurilor reciclabile. Rolul primarilor în comunităţile lor este văzut de conducerea Consiliului Judeţean ca fiind unul esenţial.

„Am invitat, astăzi, liderii comunităţilor din judeţul Iaşi la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Ţuţora - unul dintre cele mai moderne centre din ţară, cu o investiţie de 69 de milioane de euro - pentru că avem nevoie de sprijinul lor în această nouă etapă pentru un judeţ ecologic. Este de datoria noastră să protejăm mediul şi să-i ajutăm pe ieşeni în schimbarea comportamentului, motivându-i prin campaniile noastre să adopte un stil de viaţă prietenos cu tot ceea ce natura ne oferă“, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe, în faţa participanţilor.

„Situaţia la nivelul judeţului e similară celei din ţară: aproximativ 10 la sută din cantitatea de deşeuri generată merge la reciclare, restul de 90 la sută încă, din păcate, depozităm“, a spus Galea Temneanu, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Iaşi.

Ea a insistat, de asemenea, pe colectarea selectivă, „pentru că acolo, de fapt, ne lipseşte implicarea fiecărui cetăţean. Un container care are mai mult de 25 la sută din deşeuri amestecate nu mai poate face obiectul colectării selective în staţia de sortare şi atunci ajunge la depozitare. Procesul de selectare începe de la fiecare dintre noi, de acasă“.

Turul primarilor a fost urmat de un altul, al copiilor de la Şcoala Gimna­zială Holboca.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Cosmin PAȘCA

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Profesorii au pus mâna pe „arătător”, dar li-s încă dragi guvernanţii şi nu sunt dispuşi să-i bată la palmă.

opinii

Ochiul dracului

Briscan ZARA

Ochiul dracului

Dacă la început banii stăteau cuminţi în puşculiţă şi erau scoşi doar la zile negre sau la mare nevoie, azi zboară neîncetat şi ne conduc viaţa, fiecare aspect al vieţii, dintre cele mai intime. (...) Şi pentru că se mişcă atât de repede, că sunt volatili, banii acaparează tot ce mişcă. În curând probabil şi aerul pe care îl vom respira va veni cu un preţ, dacă nu cumva deja vine…

Regină pe un tron din paie

Cristina DANILOV

Regină pe un tron din paie

În rolurile de conducere, spune o vorbă, adeseori, femeile îşi tratează subordonaţii de sex feminin mult mai aspru decât bărbaţii sau decât îi tratează pe subordonaţii-bărbaţi. Instrumentele lor, de cele mai multe ori, spune aceeaşi vorbă, includ lovituri sub centură, remarci răutăcioase, alteori nepăsare, ignoranţă, marginalizare ce conduc la demisii sau transferuri din partea salariatelor. Cât adevăr cuprind aceste afirmaţii?

Artişti în dialog

Mihai DORIN

Artişti în dialog

Doi importaţi pictori ieşeni – Ofelia Huţul şi Gheorghe Lungu – şi-au reunit creaţiile recente sub genericul Între alb şi negru, la Memorialul Eminescu de la Ipoteşti. Instituţia de cultură ce îşi datorează existenţa iniţiativei regretatului actor şi om de cultură Ion Caramitru, gândită să reunească artişti de pretutindeni sub semnul geniului şi moştenirii eminesciene, a devenit în ultimele decenii o rampă de lansare pentru tinerele talente, pe de o parte, şi de consacrare, pe de altă parte. 

pulspulspuls

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Unu la mână: s-o spunem din prima, ca să nu ne iasă vorbe că nu susţinem mişcarea, arsul caloriilor, cardio, salvarea planetei, alea, alea... 

Caricatura zilei

Grupul de Comunicare Strategică

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri