anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Primarii, chemaţi la Iaşi să înveţe să explice cetăţenilor cum să ducă gunoiul deja selectat

GALERIE
groapa-gunoi (1)groapa-gunoi (2)
 • groapa-gunoi (1)
 • groapa-gunoi (2)
- +

Astfel a fost marcată Ziua Mediului: la Centrul de Management al Deşeurilor Ţuţora, în prezenţa aleşilor locali.

Zeci de primari din judeţ şi-au dat întâlnire ieri, în ajunul Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, de la Ţuţora. Împreună cu şefii CJ, ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi (ADIS), ai autorităţilor de mediu, ei au participat ieri la un eveniment din cadrul campaniei „Iaşi mai verde“, care are ca obiectiv conştientizarea rolului şi importanţei colectării selective a deşeurilor.

Ei au parcurs în complexul de la Ţuţora întregul proces de sortare şi tratare a deşeurilor reciclabile. Rolul primarilor în comunităţile lor este văzut de conducerea Consiliului Judeţean ca fiind unul esenţial.

„Am invitat, astăzi, liderii comunităţilor din judeţul Iaşi la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Ţuţora - unul dintre cele mai moderne centre din ţară, cu o investiţie de 69 de milioane de euro - pentru că avem nevoie de sprijinul lor în această nouă etapă pentru un judeţ ecologic. Este de datoria noastră să protejăm mediul şi să-i ajutăm pe ieşeni în schimbarea comportamentului, motivându-i prin campaniile noastre să adopte un stil de viaţă prietenos cu tot ceea ce natura ne oferă“, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe, în faţa participanţilor.

„Situaţia la nivelul judeţului e similară celei din ţară: aproximativ 10 la sută din cantitatea de deşeuri generată merge la reciclare, restul de 90 la sută încă, din păcate, depozităm“, a spus Galea Temneanu, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Iaşi.

Ea a insistat, de asemenea, pe colectarea selectivă, „pentru că acolo, de fapt, ne lipseşte implicarea fiecărui cetăţean. Un container care are mai mult de 25 la sută din deşeuri amestecate nu mai poate face obiectul colectării selective în staţia de sortare şi atunci ajunge la depozitare. Procesul de selectare începe de la fiecare dintre noi, de acasă“.

Turul primarilor a fost urmat de un altul, al copiilor de la Şcoala Gimna­zială Holboca.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.