Primăriile pot primi finanţare pentru lucrări de cadastru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Primăriile pot primi finanţare pentru lucrări de cadastru

GALERIE
lucrari cadastru
  • lucrari cadastru
- +

Primăriile din judeţ pot accesa fonduri pentru lucrări de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale.

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) a anunţat că o unitatea administrativ-teritorială (UAT) poate atrage o finanţare de până la 150.000 lei, iar, spre diferenţă de anii trecuţi, buge­tele vor fi multinuale.

Astfel, primăriile nu vor mai pierde banii dacă nu finalizează lucrările până la sfârşitul anului. Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale se realizează în baza unui contract de finanţare încheiat de OCPI cu fiecare primărie care solicită acest lucru.

Potrivit OCPI, pe site-ul autorităţii centrale (ancpi.ro) a fost publicat şi un ghid cu toate informaţiile de care au nevoie primarii pentru a începe lucrările.

„După semnarea contractelor de finanţare, UAT-urile vor încheia contracte de achiziţie a serviciilor de înregistrare sistema­tică. Procedura de achiziţie a serviciilor de înregistrare sistematică va fi derulată de UAT-uri, iar transferul fondurilor către primării va fi efectuat după deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recep­ţionate“, se arată în comunicatul OCPI.

În prezent, lucrări de înregistrare sistematică sunt în derulare în co­munele Leţcani, Dumeşti, Movi­leni (toate trei la nivel de UAT), Ipatele, Mironeasa şi Scânteia (toate trei la nivel de sector cadastral).

Conform unui program derulat la nivel naţional, scopul este ca, până în 2023, să fie întregistrate gratuit toate imobilele (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Valoarea programului, demarat în 2015, ajunge la aproape 5,5 milioane lei, cea mai mare parte a sumei (4 milioane lei) fiind suportată din veniturile proprii ale Autorităţii Naţionale de Cadastru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.