anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Primarul Iaşului, intervenţie anapoda despre acuzaţiile de plagiat la adresa premierului

GALERIE
chirica, ciuca, doctorat, siguranta, stat1
 • chirica, ciuca, doctorat, siguranta, stat1
- +

Mihai Chirica: "O intervenţie subversivă la securitatea statului român"

 

„Consider că este o manieră cel puţin subversivă de a distrage atenţia publică de la problemele care chiar contează pentru această naţiune, în condiţiile în care suntem într-o criză energetică majoră pe care am încercat s-o transformăm într-un pericol de moarte, dar pe care am reuşit s-o conturăm într-o decizie foarte importantă pe care premierul a lansat-o în preziua apariţiei articolului cu doctoratul”, s-a exprimat primarul Mihai Chirica, întrebat despre acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă. El a apreciat măsurile luate de guvern, respectiv „scăderea valorilor de referinţă la energia electrică şi gazul natural raportat la kilowatt printr-o scădere majoră a preţurilor de facturare la populaţie”. El a comparat suma alocată în acest sens de guvernul PNL-PSD, 3 miliarde de lei, cu costul sălii polivalente, 250 de milioane de lei.

„În condiţiile în care avioane militare trec în permanenţă în spaţiul aerian, în zonele de graniţă şi nu numai, în condiţiile în care toată Europa vuieşte de sutele de mii de soldaţi care stau la graniţa Ucrainei, în Marea Baltică, în Marea Neagră şi alte zone foarte tensionate din apropierea noastră, noi am scos subiectul bombă, catastrofal, mondial… Aflaţi că tanti Lenuţa din comuna Costuleni este extraordinar de afectată de acest lucru. Ea plânge în hohote că nu înţelege de ce în lucrarea de doctorat sunt nişte paragrafe preluate din altă lucrare de doctorat care vorbeşte de strategia de apărare a ţării în noul context NATO şi cum să ne apărăm… şi credeţi-mă că cei care au analizat această lucrare - şi nu-i critic în mod neapărat direct - dacă au înţeles măcar 10 la sută din conţinut, eu mărturisesc că nu m-aş fi băgat, chiar dacă am mai trecut un pic printr-un stagiu militar şi am mai avut şi alte experienţe de acest fel. …O consider o intervenţie subversivă la securitatea statului român, să încerci să introduci din nou băţul prin gard când de-abia ne-am găsit liniştea, când de-abia am reuşit să detensionăm situaţia populaţiei României, când de-abia am reuşit să ne punem şi noi cu picioarele pe pământ cu o guvernare serioasă, când de-abia au fost transferate cele 1,9 miliarde de euro de la Comisia Europeană pe PNRR, bomba atomică, Hiroshima 3, a ieşit această chestie”, a perorat primarul.

Mihai Chirica a ţinut să adauge că stă cu două lucrări de doctorat la sertar, pregătite în detaliu, dar despre care susţine că le va prezenta atunci când nu va mai fi în politică. După 2024, a subliniat el. „Şi o să trec în bibliografie pe cine vreau eu, de câte ori vreau eu, în toate subsolurile şi parasubsolurile unei teze, de cinci ori, de zece ori, de câte ori consider eu necesar”, a adăugat el, precizând că „circ din chestiunea asta nu fac”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X