Primarul Mihai Chirica: 400 de oameni vor lucra la deszăpezire

sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 02:50
3 MIN
 Primarul Mihai Chirica: 400 de oameni vor lucra la deszăpezire

Autorităţile ieşene sunt pregătite să înfrunte nămeţii. Cel puţin aşa a susţinut ieri primarul Mihai Chirica. Edilul şef al Iaşului a vizitat baza Citadin, pentru a vedea noile achiziţii ale principalei companii care se va ocupa de deszăpezirea oraşului în timpul sezonului rece. În perioada următoare, prognoza meteo arată că la Iaşi temperaturile vor fi negative pe timpul nopţii şi sunt posibile precipitaţii (lapoviţă). 

„Avem 126 de echipamente pregătite pentru a interveni în acest sezon rece, dintre care foarte multe sunt achiziţii noi. Echipamentele sunt în dotarea societăţilor cu care avem contract pentru asigurarea serviciilor de de deszăpezire, dar şi echipamente pe care le-am contractat. Sunt peste 400 de oameni care vor lucra”, a declarat ieri primarul Chirica.

El a adăugat că dispeceratul comandamentului de iarnă va fi organizat la baza Citadin, alte societăţii implicate direct în activităţi fiind Salubris, Servicii Publice şi CTP. „Vom încerca să lucrăm cu personal preponderent din Iaşi, mai puţin navetişti”, a susţinut Chirica, în contextul pandemiei Covid-19. În ceea ce priveşte stocurile de materiale antiderapant, primarul a detaliat că, la acest moment, sunt asigurate aproape 4.000 de tone, alături de alte 30 tone de clorură de sodiu.

„Stocurile de nisip există, dar nu le vom folosi decât în condiţii extreme. Avem echipe speciale pentru zonele de versant şi sunt asigurate şi celelalte resurse financiare aferente sezonului rece”, a mai spus primarul. Potrivit acestuia, societăţile Primăriei s-au dotat inclusiv cu utilaje noi ce vor fi folosite pentru deszăpezirea în zone pietonale. În acest sens, principalele achiziţii au fost făcute de către Salubris: de exemplu, pentru trotuare vor fi folosite 30 de utilaje. În parcuri vor interveni echipaje ale Servicii Publice cu încărcătoare de mici dimensiuni şi măturătoare cu sărăriţă, iar pe carosabil lucrătorii Citadin, în timp ce CTP va avea în grijă căile de rulare ale tramvaielor şi staţiile pentru mijloacele de transport public.

„Avem 126 de echipamente pregătite pentru a interveni în acest sezon rece, dintre care foarte multe sunt achiziţii noi. Echipamentele sunt în dotarea societăţilor cu care avem contract pentru asigurarea serviciilor de de deszăpezire, dar şi echipamente pe care le-am contractat. Sunt peste 400 de oameni care vor lucra”, a declarat ieri primarul Chirica. El a adăugat că dispeceratul comandamentului de iarnă va fi organizat la baza Citadin, alte societăţii implicate direct în activităţi fiind Salubris, Servicii Publice şi CTP.

„Vom încerca să lucrăm cu personal preponderent din Iaşi, mai puţin navetişti”, a susţinut Chirica, în contextul pandemiei Covid-19. În ceea ce priveşte stocurile de materiale antiderapant, primarul a detaliat că, la acest moment, sunt asigurate aproape 4.000 de tone, alături de alte 30 tone de clorură de sodiu. „Stocurile de nisip există, dar nu le vom folosi decât în condiţii extreme. Avem echipe speciale pentru zonele de versant şi sunt asigurate şi celelalte resurse financiare aferente sezonului rece”, a mai spus primarul. Potrivit acestuia, societăţile Primăriei s-au dotat inclusiv cu utilaje noi ce vor fi folosite pentru deszăpezirea în zone pietonale. În acest sens, principalele achiziţii au fost făcute de către Salubris: de exemplu, pentru trotuare vor fi folosite 30 de utilaje. În parcuri vor interveni echipaje ale Servicii Publice cu încărcătoare de mici dimensiuni şi măturătoare cu sărăriţă, iar pe carosabil lucrătorii Citadin, în timp ce CTP va avea în grijă căile de rulare ale tramvaielor şi staţiile pentru mijloacele de transport public.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii