Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii italiene. Ce s-a discutat?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii italiene. Ce s-a discutat?

GALERIE
Primaria Iasi
  • Primaria Iasi
- +

Reprezentanţilor municipalităţii Iaşi şi cei ai comunităţii italiene din România s-au întâlnit astăzi în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi.  Din delegaţia italiană, care a fost condusă de Excelenţa Sa Marco Giungi, Ambasadorul Republicii Italiene în România, a mai făcut parte Novella Enrico, consul onorific al Republicii Italiene la Iaşi, Ezio Peraro (Institutul Italian de Cultură), Luca Gentile (Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior), Roberto Musneci (Camera de Comerţ Italiană pentru România) şi Giulio Bertola (Confindustria România). La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Prefecturii, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Discuţiile au vizat, în principal, prezentarea Sistemului Italia în România (Sistema Italia in Romania), ocazie pentru dezbaterea problemelor ridicate de antreprenorii italieni.

„Este o vizită care vine să întărească relaţiile economice şi culturale dintre ţările noastre. Am ascultat cu multă atenţie proiectul de dezvoltare a noii metode de promovare a Italiei în România. Mi se pare un proiect provocator şi pentru Guvernul României, care ar putea adopta o politică similară pentru a putea promova oamenii de afaceri români în exterior. Sunt convins că vizita de astăzi va lăsa urme puternice şi că vom colabora foarte bine”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Printre aspectele dezbătute la întrevedere s-au numărat şi înfiinţarea unui Centru Cultural Italian la Iaşi, dezvoltarea turismului medical şi a industriei prin cercetare şi întărirea legăturilor cu Padova, oraş înfrăţit cu Iaşul. „Aceasta este prima misiune oficială pe care o fac după lansarea Sistemului Italia în România. La Iaşi am găsit o realitate dinamică şi variată, cu o prezenţă italiană importantă şi diversificată, dar, mai ales, oportunităţi de dezvoltare. Am găsit modalităţi concrete de a colabora şi am identificat interese comune. Suntem siguri că această sinergii pe care le-am identificat vor putea deveni programe concrete de colaborare”, a afirmat ambasadorul Marco Giungi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.