Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Unde de şoc după dezvăluirile de ieri din „Ziarul de Iaşi“

Primarul porno cu minore, pe făraş. O victimă, ”aruncată în curte, ca o legumă”

GALERIE
primar butnariu
  • primar butnariu
- +

Sătenii din comuna Mogoşeşti Siret au aflat, ieri, de la televizor despre isprăvile sexuale ale primarului lor. Mulţumiţi în mare de activităţile edilitare ale primarului lor, mai ales de când le-a tras asfalt, oamenii nu au privit cu ochi buni ce au auzit pe la televiziuni, cei cu care a stat de vorbă spunând că nu cred că Damian Butnariu ar fi în stare de astfel de grozăvii. 

Şase dintre cei şapte săteni pe care i-am interogat i-au luat ieri apărarea primarului lor, doar al şaptelea rostind, mai degrabă timid, că s-ar mai fi auzit prin sat despre isprăvile sexuale ale întâigospodarului comunei. La câţiva kilometri distanţă, una dintre fetele obligate să se prostitueze acum mai bine de un deceniu, în sediul Primăriei Mogoşeşti Siret, a povestit detaliile calvarului prin care a trecut pe când avea 17 ani. Spune cum a fost dusă în primărie cu forţa, cum a fost aruncată ca o legumă, apoi, în curtea mamei sale şi cum doar vizitele la psiholog au ajutat-o să nu o ia razna. Despre primar sau cel care a vândut-o lui, nici nu vrea să mai audă. Nici la proces nu mai merge.

Ce spune una dintre victime

Diana locuieşte şi în prezent într-o localitate din zona Paşcaniului a cărei identitate nu o vom dezvălui. Ieri, am găsit-o acasă. Reticentă în primă fază în a mai povesti prin ce a trecut acum aproape 13 ani, femeia în vârstă acum de 30 de ani a rememorat în cele din urmă perioada cumplită prin care a trecut în ultimii ani de liceu, când a căzut în mrejele uneie dintre cele mai periculoase reţele de trafic de carne vie din Paşcani. La acel moment, Diana era elevă a unui liceu tehnologic din Paşcani şi, pe lângă episodul în care a fost răpită de la şcoală şi dusă de proxenetul Adrian Buduroi la Primăria Mogoşeşti Siret, unde a făcut sex cu primarul, mai aminteşte de un alt eveniment similar. Unul care nu apare în dosar, când a fost dusă cu forţa în aceeaşi primărie, condusă de acelaşi primar, însă cu alte două fete.

„Am fost luată de la discotecă de Buduroi Adrian, împreună cu alte două fete. Am fost duse la Mogoşeşti Siret, la Primărie. Acolo făcuse ziua inaugurarea sediului, iar în noaptea aia am intrat înăuntru. Am fost forţate, am fost luate în maşină şi forţate să mergem. Acolo era primarul, înăuntru, dar mai multe deta­lii...“, se opreşte femeia, refuzând să intre în detalii previzibile.

După perioada în care a fost exploatată, Diana a fost nevoită să meargă la psiholog. Acest aspect este confirmat şi de actele din dosarul în care fostul său proxenet este acuzat de trafic de minori şi condamnat în primă instanţă la 15 ani de închisoare cu executare.

„Am făcut recuperare şi mulţumesc lui Dumnezeu mi-am revenit după trauma pe care am avut-o. Acum sunt ok. Nu inten­ţionez să fac nimic mai departe. Nu vrea să îmi aduc aminte nimic. Au fost momente care au fost groaznice. Acum, nu mai vreau să îmi aduc aminte ce a fost acolo“, a spus femeia, în scurta sa intervenţie. Povestea Dianei a fost confirmată şi de mama sa, care lucrează în străinătate. „Diana avea în jur de 16-17 ani, nu avea 18 ani când s-a întâmplat. Când a ajuns acasă, a adus-o şi a aruncat-o în ogradă. Am găsit-o jos, leşinată, în curte şi am chemat salvarea, am dus-o la Iaşi. Era bătută toa­tă. Ştiu că a luat-o din Paşcani şi a dus-o la un primar“, ne-a spus femeia, telefonic.

Mesaje de susţinere ale sătenilor

Sătenii din Mogoşeşti Siret cu care am vorbit spun că primarul e „băiat de nota 10“ şi că nu prea ar crede că acesta a fost implicat în trăsnăi erotice în sediul primăriei. „Îi băiat bun. A făcut şcoli, grădiniţe, a făcut toate cele. A dat la lume. Nu am auzit nimic. Damian nu a făcut nimic, a fost cel mai bun băiat din Muncelul acesta (n.r. - Muncel este un sat din comuna Mogoşeşti Siret). De când a venit el, care au fost necăjiţi le-o tras lumină, o făcut toate celea. Cel mai bun băiat a fost Damian Butnaru“, a spus un sătean. Un altul a găsit şi argumente: „Are nevastă, are copii, are copii bine, eu îl ştiu de om bun“.

„Nici vorbă. Dar nu se auzea? Dar îs paznici acolo. E un primar extraordinar, ajutător, ajută treburile. O făcut asfalt. De mult îl necăjeşte să îl scoată, dar nu are cum, el e un om de nota 10“, a spus un alt bătrân.

Ion Păstrăv, un alt sătean, punctează şi el că totul e o răfu­ială politică, un scandal pornit de adversarii politici ai primarului din Mogoşeşti Siret, în timp ce un tânăr e mulţumit de primar dintr-un motiv foarte simplu: „De câte ori m-am dus să iau de la el o adeverinţă, a fost foarte bun, a zis gata, vino încoace, niciodată nu s-a pus problema“.

Fără a-şi declina identitatea, un singur sătean dintre cei cu care am stat de vorbă a spus că parcă ar crede acuzaţiile. „S-a mai auzit şi înainte, că a dus una în pădure. Cred că ar fi în stare. De bine, faci de toate.“ Bărbatul povesteşte că un sătean a fost supărat pe primar pentru că „i-a dus copilul în pădure să îşi bată joc de el“, fără a da mai multe detalii.

Reacţia PNL

Sute de reacţii au venit ieri şi pe pagina de Facebook a primarului din Mogoşeşti Siret. Până spre după-amiază, multe mesaje negative, dezaprobatoare, au fost postate pe pagina lui Butnariu, pentru ca, în cele din urmă, acestea să fie şterse, la fel ca şi o serie de postări mai vechi de-ale primarului. O tânără cu origini în Mogoşeşti Siret ne-a reclamat, aseară, că i-ar fi fost chiar blocat accesul la profilul de Facebook al lui Damian Butnariu. 

Dintre mesajele care au mai rămas, peste 50 până aseară, toate era încurajatoare pentru primar.

Luat la rost de şefii de la judeţ, Butnaru a recunoscut că a fost martor în dosarul penal de trafic de minori. „În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche şi încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace şi am şi puterea de a recunoaşte în faţa lui Dumnezeu şi a instanţelor de judecată atunci când greşesc. Sunt membru al P.N.L. de la începutul carierei mele publice şi înţeleg să mă pun la dispoziţia conducerii partidului în această situaţie şi rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafa­ţă în acest caz“, a scris Butnariu, pe pagina sa de Facebook.

La câteva ore, într-un comunicat de presă, PNL Iaşi, a precizat că a luat act de autosuspendarea lui Butnariu, pe care a catalogat-o ca fiind un „gest firesc şi aşteptat“. „În prima şedinţă a Biroului Politic Judeţean se va face o analiză a acestei situaţii, urmând a se lua o decizie conform statutului PNL“, au precizat liberalii.

Despre activitatea erotică a primarului Butnariu, citiți în textul apărut în paginile ZDI: EXCLUSIV Primarul a făcut sex cu două minore, în birou. Le-a plătit cu 100 de lei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri