Primarul sectorului 5, excursii neaprobate la Cannes, Ierusalim sau Munchen
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primarul sectorului 5, excursii neaprobate la Cannes, Ierusalim sau Munchen

GALERIE
florea
  • florea
- +

Un raport al Curții de Conturi prezintă patru excursii efectuate în 2019 de primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, și de apropiații săi, la Cannes, Ierusalim, Munchen și Bruxelles. Florea este acum candidat PSD la Parlament, pe listele din București.

Curtea de Conturi arată că cele patru excursii, în valoare totală de 251.809 lei, au fost efectuate fără aprobarea Consiliului Local și la ele au participat mai multe persoane decât era legal. Excursiile au fost aprobate prin dispoziție a primarului.

Una din plimbări a fost la Ierusalim, unde s-au deplasat nouă persoane, inclusiv primarul Florea, timp de o săptămână, în februarie 2019. Costul deplasării a fost de circa 21.000 de euro (98.765 de lei). Curtea de Conturi nu explică rostul acestei plimbări lungi.

O lună mai târziu, cinci angajați ai Primăriei Sectorului 5 au plecat la Cannes. Unii au stat o săptămână, alții doar cinci zile. Costul deplasării: peste 70.000 de lei.

O deplasare la Munchen, în octombrie 2019, unde șapte persoane, inclusiv primarul Daniel Florea, au stat patru zile, a costat peste 100.000 de lei.

În decembrie 2019, cinci angajați ai primăriei Sectorului 5, inclusiv primarul Daniel Florea, au plecat la Bruxelles, timp de cinci zile. Cost total: 91.948 de lei. 

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.