Primarul şi-a schimbat domiciliul din buletin. A dat vila pe un apartament

sâmbătă, 19 februarie 2022, 03:00
2 MIN
 Primarul şi-a schimbat domiciliul din buletin. A dat vila pe un apartament

Mihai Chirica s-a mutat, cel puţin în acte, de la vila din zona CUG în apartamentul de pe bulevardul Independenţei.

Primarul Mihai Chirica nu mai are domiciliul în vila din Tudor Neculai, una dintre casele acestuia pe care a donat-o fiicelor din a doua căsătorie. Din actele întocmite de procurorii DNA în dosarul „Flux” rezultă că primarul are acum domiciliul într-un apartament din bld. Independenţei pe care Chirica l-a achiziţionat în anul 2011. În prezent, apartamentul este închiriat către o altă persoană, pentru o sumă de 5.000 euro/an, conform declaraţiei de avere a primarului.

În faţa procurorilor DNA, Chirica a arătat că are domiciliul în Independenţei, dar locuieşte efectiv într-o vilă din Platoul Însorit, alături de actuala sa soţie. În declaraţiile publice, Chirica a spus, în mai multe ocazii, că vila din Platoul Însorit aparţine soacrei sale.

Averea primarului a intrat în atenţia publică în ultimii ani în condiţiile în care a stârnit destule controverse. O altă vilă despre care presa a relatat că i-ar aparţine este în localitatea Frasin, judeţul Suceava. În acte, proprietatea aparţine firmei fratelui său, Eurodesign Consulting SRL. Însă, acesta, confruntat de ziarişti pe temă, a invocat că nu a fost vreodată la vila din Frasin.

Nu în ultimul rând, un alt bun imobiliar al primarului este trecut formal pe numele fiului său minor din a treia căsătorie, respectiv un teren în zona Bolta Rece, unde Mihai Chirica vrea să construiască o altă vilă.

Primarul a respins public controversele din jurul averii sale spunând că singurele proprietăţi pe care le deţine sunt cele care apar în declaraţia de avere, pe care o depune anual.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii