anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Primarul Timișoarei îi alungă pe românii care vor intra în ţară: „Pe repede înainte spre casele dumneavoastră, fără cazări în oraş”

GALERIE
Nicolae Robu
 • Nicolae Robu
- +

Mii de cetăţeni români urmează să intre în ţară în această noapte, după ce Ungaria a permis, la cererea Ministerului de Extrene Român, un tranzit umanitar special.
 

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a transmis un mesaj miilor de români care urmează să revină în ţară din Germania şi Franţa. Ungaria a fost de acord să deschidă graniţa cetăţenilor români şi bulgari care au format o coadă de pe aproape 20 de kilometri la frontiera austriaco-maghiară, cărora li se oferă un singur tranzit prin Ungaria, pe o rută prestabilită. „Şe ştie că în această noapte, mâine şi probabil şi zilele următoare vor intra în România un număr mare de concetăţeni veniţi din diverse ţări, practic toate afectate de pandemie!   

Fac apel la autorităţile competente să ţină lucrurile sub control, pentru că de această ţinere sub control depinde dacă noi vom trece uşor sau greu prin această criză!    Fa apel la concetăţenii care revin în ţară, indiferent din ce judeţ sunt, de ce etnie au, din ce ţară vin etc., să respecte cu stricteţe regulile crizei, să fie sinceri cu autorităţile şi, dacă nu sunt reţinuţi în carantină sau izolare, să plece rapid spre casele lor, fără a se opri, nici în Timişoara, unde Poliţia Locală este mobilizată de mine la maxim să monitorizeze toate maşinile care intră în oraş, prin patrulare, razii şi, deopotrivă, folosind sutele de camere video cu care oraşul nostru este împânzit -230 sunt doar în intersecţii!-, nici în alte localităţi. Este o datorie elementară, pentru nerespectarea căreia sunt convins că se va ajunge la puşcărie, aşa cum de fapt e corect să se întâmple, să purtăm cu toţii de grijă semenilor noştri, să nu facem nimic ce i-ar putea expune la îmbolnăvire!   

Aşadar, stimaţi compatrioţi, fraţilor, repet, indiferent din ce judeţ sunteţi, de ce etnie aveţi, din ce ţară veniţi, etc., fraţilor, pe repede înainte spre casele dumneavoastră., fără cazări prin hotelurile din Timişoara sau din alte localităţi de pe traseu! Şi, o dată ajunşi în localităţile de baştină -este valabil şi pt timişoreni şi în genere pt timişeni-, să anunţaţi autorităţile pt a intra în programul potrivit, în funcţie de situaţia concretă a fiecăruia dintre dumneavoastră în parte, astfel încât să nu-i îmbolnăviţi pe cei dragi, la care, sunt convins, că abia aşteptaţi să ajungeţi.

Mai multe, pe adevarul

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.