Primarul, viceprimarul şi secretarul, bătuţi chiar în primărie de un exaltat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Motivarea dintr-un proces cu acuzaţii demne de filmele de comedie

Primarul, viceprimarul şi secretarul, bătuţi chiar în primărie de un exaltat

GALERIE
bataie
  • bataie
- +

Supărat că nu primea o adeverinţă de la primărie,  un ieşean şi-a făcut dreptate cu pumnul u răzbunarea sa a fost sancţionată de judecători, care l-au obligat să plătească aproape 5.000 de euro daune morale. 

Magistraţii ieşeni au publicat motivarea condamnării unui ieşean care a aplicat legea pumnului pentru că nu i se dădea o adeverinţă. Vasile Croitoru a fost condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze muncă în folosul comunităţii chiar în instituţia în care au lucrat victimele sale. Cro­itoru a fost găsit vinovat de trei fapte de ultraj, după ce a bătut primarul, vi­ceprimarul şi secretarul comunei Mirosloveşti, supărat că nu îi eli­be­rează o adeverinţă necesară pentru a obţine fonduri europene de la APIA. 

Potrivit motivării, fapta lui Croitoru a avut loc în data de 30 iunie 2015, atunci când ieşeanul s-a de­plasat la sediul primăriei din Mi­rosloveşti, unde ştia că trebuie să aibă loc o şedinţă de Consiliu Local. La acel moment, primar în Mirosloveşti era Ionuţ Gospodaru, care le-a povestit judecătorilor că, în timp ce se afla în primărie, a auzit zgomote. Când a ieşit, l-a observat pe Cro­itoru în timp ce îl agresa pe secretarul Dănuţ Ciobanu. Acesta din urmă se afla la pământ şi era lovit cu pumnii de Croitoru, care îl ameninţa cu moartea. Când a intervenit, primarul a fost lovit şi el cu pumnul în zona capului. Croitorul nu s-a oprit şi a intrat şi în biroul viceprimarului Liviu Aioanei, pe care l-a lovit în mod repetat cu pumnul în faţă, fiind liniştit de un consilier local. „În timpul agresiunii, inculpatul Croitoru Vasile nu şi-a exprimat vreo nemulţumire cu privire la activitatea părţii civile Gospodaru Ionuţ, în calitate de primar, sau a celorlalte părţi civile, cu câteva zile înaintea agresiunii inculpatul depunând o solicitare pentru eliberarea unei adeverinţe care să îi servească la APIA, cererea acestuia fiind în curs de soluţionare“, se arată în motivare.

În declaraţia dată în faţa judecătorilor, Croitoru a precizat că ne­mulţumirile sale legate de activitatea funcţionarilor din primărie erau mai vechi. Bărbatul a depus o plângere penală în 2013 cu privire la modul în care s-a efectuat constatarea pagubelor aferente anului 2009 şi s-a plâns că a pierdut bani din cauza reprezentanţilor primăriei. „De asemenea a solicitat funcţionarilor Primăriei comunei Mirosloveşti să îi acorde o adeverinţă necesară acordării subvenţiei APIA, solicitare la care acesta nu a primit niciun răspuns, motiv pentru care nu a putut primi în anul 2013 subvenţie. De asemenea, în anul 2014, inculpa­tul a mai depus o cerere pentru eli­berarea adeverinţei necesare pentru acordarea subvenţiei APIA, la care de asemenea nu a primit răspuns de la funcţionarii primăriei?“, se mai arată în motivare.

Vasile Croitoru a fost obligat să plătească daune morale totale de 21.000 de lei celor trei funcţionari, cel mai mult primind fostul primar Gospodaru - 9.000 de lei. De asemenea, Croitoru a fost obligat la muncă în folosul comunităţii pe care să o presteze în cadrul Consiliului Local Mirosloveşti. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.