anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Articol susținut de Prime Kapital

Prime Kapital obține autorizația de construire pentru Fazele 2 și 3 rezidențial din Silk District și scoate la vânzare un stoc nou de apartamente

GALERIE
Randare noapte-Silk District Office+Residential
 • Randare noapte-Silk District Office+Residential
- +

Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator imobiliar integrat, a obținut autorizația de construire pentru Fazele 2 și 3 ale componentei rezidențiale din Silk District, un amplu proiect de regenerare urbană, de tip „mixed-use”, dezvoltat pe o fostă platformă industrială din Iași, și lansează spre vânzare un nou stoc de 100 de apartamente din Faza 2.  

Amplasat în apropiere unor puncte cheie din oraș, Silk District va fi dezvoltat în cinci faze, la finalul cărora va rezulta un proiect cu 1.491 de apartamente spațioase, clădiri de birouri Clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de 104.400 metri pătrați și 10.080 metri pătrați de spații comerciale și servicii dedicate comunității.  

„Silk District este un proiect modern cu utilizare mixtă care combină mai multe funcțiuni pentru a asigura formarea unui cartier integrat și a unei comunități durabile, creând în același timp, fără îndoială, una dintre cele mai mari zone cu acces auto limitat din oraș. Rămânem consecvenți în promisiunea noastră de a oferi spații de locuit și de lucru remarcabile, ajutând la menținerea echilibrului între viaţa profesională şi cea personală”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office și Rezidențial în cadrul Prime Kapital.  

Faza 2 rezidențial va avea 346 locuințe moderne, de la studiouri, la apartamente de 2, 3 și patru camere și duplexuri cu 3 sau 4 camere. Apartamentele duplex sunt dispuse pe ultimele două niveluri ale clădirilor și oferă priveliști spectaculoase asupra celor 7 coline ale Iașiului. Mai mult, viitorii locatari ai acestui tip de apartament vor putea beneficia de suprafețe utile generoase, de până la 112 metri pătrați, și de terase generoase de până la 35 metri pătrați, pentru relaxare în aer liber în orice moment al zilei. În total, vor fi realizate apartamente cu 40 de tipologii unice, la prețuri competitive.  

Apartamentele au un design curat, cu interioare spațioase, tip „open-space”, fără stâlpi sau grinzi vizibile. Toate apartamentele, indiferent de tipologie, dispun de tavane înalte și ferestre de mari dimensiuni, ce permit un aport ridicat de lumină naturală. Fiecare unitate are acces la un balcon sau o terasă. 

În prezent, la Silk District se află în proces de construire faza 1 de rezidențial (312 apartamente) și faza 1 de birouri (peste 20.000 mp), ce au ca termen de finalizare 2023, demararea construcției pentru faza 2 rezidențial fiind programată să înceapă în perioada următoare. Astfel, odată cu evoluția lucrărilor de construcție, Silk District va schimba complet orizontul orașului și va marca o nouă eră pentru vechea platformă industrială.  

Un element important al viitorului hub urban din Iași va fi dat de spațiile verzi extinse și de conceptul „car-free”, ce presupune un acces auto limitat. Peste 40.000 metri pătrați sunt dedicați naturii, locurilor de joacă, aleilor și teraselor și vor cuprinde aproximativ 2.400 de arbori care vor alcătui prima pădure urbană din Iași. 

Ansamblul a fost conceput după principiul „cartierului de 15 minute”, adică să ai totul aproape de tine și să te poți bucura de mai mult timp liber. Proiectul, ce se întinde pe o suprafață de 10,1 hectare, se află la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și 20 de minute de mers pe jos de Palatul Culturii. Alcătuirea ansamblului mixt – apartamente, birouri, parcări, zone comerciale și de relaxare – a fost gândită cu grijă față de mediu, dar și față de exigențele unui stil de viață activ și modern.  

Din dorința de a veni în ajutorul clienților, Prime Kapital a dezvoltat programul FlexAssist, un program de achiziție pe termen lung, unic pe piața din România, ce își propune să le ofere clienților flexibilitate și oportunitatea de a-și achiziționa o locuință în ritmul potrivit lor. Totodată, Prime Kapital a lansat în 2022 și Prime Link, un program care oferă servicii de intermediere a creditelor bancare, dezvoltat pentru a veni în sprijinul clienților persoane fizice. 
 
Despre Prime Kapital 

Lansat în 2016 de o echipă cu un istoric solid de investiții și proiecte real estate livrate, Prime Kapital a devenit rapid unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România. Împreună cu MAS PLC, în cadrul unui parteneriat de tip joint-venture, Prime Kapital investește preponderent în active de retail, proiecte rezidențiale atent selectate și, în funcție de oportunități, în alte segmente imobiliare. Pe piața rezidențială, cei doi parteneri au în diferite faze de dezvoltare zece proiecte rezidențiale în cele mai importante orașe ale țării, în cadrul cărora vor fi livrate peste 14.000 de locuințe, cu o valoare de piață de peste 1,1 miliarde de euro.  

Prime Kapital beneficiază de o echipă solidă ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.  

Pentru mai multe detalii, accesați: www.silkdistrict.ro  și www.primekapital.com  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.