anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Primele 3000 de hectare de culturi agricole afectate de secetă, înscrise la despăgubiri

GALERIE
seceta_profunda_Iasi
  • seceta_profunda_Iasi
- +

Până înaintea instituirii codului portocaliu de furtună, miercuri, asupra estului şi sudului ţării, peste 3.000 de hectare de culturi agricole afectate de seceta pedologică au fost identificate la nivelul judeţului Iaşi. Comunicările vin zilnic de la unităţile administrativ-teritoriale.

„Până acum, au depus Rapoarte operative pentru culturi agricole afectate de seceta pedologică 15 UAT-uri. Comisia constituită prin ordin al prefectului a început să lucreze de săptămâna trecută. În primă fază, membrii comisiei îşi vor concentra activitatea pe evaluarea culturilor de toamnă, urmând ca într-o a doua etapă să treacă la evaluarea culturilor de primăvară”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului.

Comisia constituită prin ordin al prefectului este formată din trei reprezentanţi din cadrul Direcţiei pentru Agricultură, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi de la primăria locală.

Primele rapoarte au venit de la 14 comune – Ion Neculce, Cucuteni, Ruginoasa, Strunga, Bălţaţi, Sineşti, Butea, Gropniţa, Deleni, Dumeşti, Ţuţora, Todireşti, Al.I. Cuza, Ipatele – şi de la Tg. Frumos.

Pentru constatarea suprafeţelor afectate de seceta pedologică ale utilizatorilor înscrişi la APIA sunt două termene de depus cereri: 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înfiinţate în toamna anului 2021, şi 30 noiembrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole. Rapoartele de sinteză vor fi gata pe 30 august, respectiv 15 decembrie 2022.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.