anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că începe să devină interesant, haideţi să aruncăm pe astăzi una bucată privire iscoditoare şi înspre loviturile la gioale care se dau în aceste zile pe lângă ciorna liberalilor ieşeni cu nume de pus pe listele electorale în zona eligibilă pentru parlamentarele de la sfârşitul acestui an, stimaţi telespectatori! 

Şi nu spunem asta întâmplător, ci pentru că, după primele regrupări de trupe, s-ar putea contura zice-se două certitudini, dacă nu chiar două jumate. Prima din ele este că un nume nou şi sigur pe listele parlamentare, în zona strict eligibilă, va fi cel al fratelui conţilierul prezidenţial ieşean de la moară, Alex pe numele său geamăn. Ceea ce n-ar fi chiar rău: om tânăr, instruit, fără pete la dosar.

Dar haideţi să-i lăsăm deoparte pe oamenii lui Iohannis, că nu grija lor le-o ducerm noi acuma: mai interesant este cine nu mai prinde loc pe liste. Gurile rele dar bine informate din zona liberalilor ieşeni zic că madama cu scânteie, senatoarea cu pălării, nu ar mai fi în cărţi în niciuna din tabere tura asta.

Aceleaşi surse mai zic însă că madama, cel mai bogat ales ieşean, ar fi transmis un semnal mic, de frecvenţă joasă momentan, că ar fi dispusă să dea cât e nevoie, la o adică. La bineţe ne referim, doar nu vă gândeaţi la altceva, măi mercantililor!

PS1: Prin filială se mai vorbeşte că tot rău ar sta cu susţinerea şi un fost reftor actual dipotat, pe motiv că protectorul Fluturel ar avea acuma alte proptele la Iaşi de susţinut, la listele următoare. Deci, stăm pe fază!

PS2: Şi dacă tot spun unii că madama senatoare Iulia Scântei s-ar putea să dispară de la anul din peisajul politic, întorcându-se la notariatul ei bănos din Capitală, haideţi să mai scriem două rânduri despre ea, că sigur ne va fi dor de pălăriile ei frumoase şi înflorate. De-un par egzamplu, iaca şi floricica gramaticală: o virgulă între subiect şi predicat, scăpată taman pe pagina publică de socializare.

Nu-i mumos deloc, madam, pentru o absolventă de drept. Fie el şi la privat. Mai ales că, vorbea ‘ceea, e vorba taman de dom’ prezident...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Magie

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.