Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că începe să devină interesant, haideţi să aruncăm pe astăzi una bucată privire iscoditoare şi înspre loviturile la gioale care se dau în aceste zile pe lângă ciorna liberalilor ieşeni cu nume de pus pe listele electorale în zona eligibilă pentru parlamentarele de la sfârşitul acestui an, stimaţi telespectatori! 

Şi nu spunem asta întâmplător, ci pentru că, după primele regrupări de trupe, s-ar putea contura zice-se două certitudini, dacă nu chiar două jumate. Prima din ele este că un nume nou şi sigur pe listele parlamentare, în zona strict eligibilă, va fi cel al fratelui conţilierul prezidenţial ieşean de la moară, Alex pe numele său geamăn. Ceea ce n-ar fi chiar rău: om tânăr, instruit, fără pete la dosar.

Dar haideţi să-i lăsăm deoparte pe oamenii lui Iohannis, că nu grija lor le-o ducerm noi acuma: mai interesant este cine nu mai prinde loc pe liste. Gurile rele dar bine informate din zona liberalilor ieşeni zic că madama cu scânteie, senatoarea cu pălării, nu ar mai fi în cărţi în niciuna din tabere tura asta.

Aceleaşi surse mai zic însă că madama, cel mai bogat ales ieşean, ar fi transmis un semnal mic, de frecvenţă joasă momentan, că ar fi dispusă să dea cât e nevoie, la o adică. La bineţe ne referim, doar nu vă gândeaţi la altceva, măi mercantililor!

PS1: Prin filială se mai vorbeşte că tot rău ar sta cu susţinerea şi un fost reftor actual dipotat, pe motiv că protectorul Fluturel ar avea acuma alte proptele la Iaşi de susţinut, la listele următoare. Deci, stăm pe fază!

PS2: Şi dacă tot spun unii că madama senatoare Iulia Scântei s-ar putea să dispară de la anul din peisajul politic, întorcându-se la notariatul ei bănos din Capitală, haideţi să mai scriem două rânduri despre ea, că sigur ne va fi dor de pălăriile ei frumoase şi înflorate. De-un par egzamplu, iaca şi floricica gramaticală: o virgulă între subiect şi predicat, scăpată taman pe pagina publică de socializare.

Nu-i mumos deloc, madam, pentru o absolventă de drept. Fie el şi la privat. Mai ales că, vorbea ‘ceea, e vorba taman de dom’ prezident...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.