anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Primeşte sau nu azi Spitalul mobil primul pacient? Ce ”hârtiuțe” oficiale mai lipsesc

GALERIE
Spital Mobil Letcani
  • Spital Mobil Letcani
- +

Asta spuneau până de curând oficialii, dar unităţii îi lipsesc încă trei avize. Ieri, această dată, 1 octombrie, a fost amânată fără alte precizări

Ceea ce lipseşte la spitalul modular, secţia externă a Spitalului de Boli Infecţioase”Sfânta Parascheva”, sunt cel puţin trei avize de care, răspunzătoare direct, este Agenţia de Dezvoltare Nord-Est. Ar fi vorba despre avizul Gărzii de Mediu, avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi avizul de la societatea ApaVital. În cazul autorizaţiei de la ISU , este vizată staţia de oxigen care va aproviziona secţia de ATI a spitalului modular, şi nu numai. În ceea ce priveşte autorizaţia de la de la ApaVital, de vină ar fi conectarea la reţeaua de apă a spitalului, care nu prea pare să existe în zonă. Mai exact, la faţa locului nu există canalizare, ci doar fose septice. ”Din punct de vedere al unităţii de la Leţcani, noi, într-adevăr, am făcut o simulare din punct de vedere al graficului cadrelor medicale, în ceea ce priveşte zona de confirmaţi, nu şi de ATI. Pentru a putea primi pacienţi, trebuie să îndeplinim un număr de condiţii care sunt strict de ordin administrativ. Încercăm ca, împreună cu proprietarul acestei unităţi modulare, respectiv Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, să finalizăm proiectul. Într-adevăr, mai ales pentru formele uşoare şi medii de boală, această secţie externă este o mină de aur, mai ales în acest moment. Data de 1 octombrie, din nefericire, nu este cea de deschidere a spitalului modular. Nu îl putem deschide până nu există toată partea administrativă pusă în ordine”, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.