Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Primeşte stadionul din Iaşi 200 milioane de lei? Nu, stadionul din Craiova

GALERIE
stadion
  • stadion
- +

Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Tineretului şi Sporturilor au semnat ieri un acord pentru investiţii de 103 de milioane de euro în infrastructura sportivă. Banii vor fi alocaţi pentru 52 de obiective sportive majore până în 2017. Iaşul nu apare pe lista anunţată ieri de Liviu Dragnea. Cei mai mulţi bani vor ajunge la Craiova şi Târgu Jiu.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, şi cel al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, au semnat, ieri, un acord prin care MDRAP va investi 103 de milioane de euro în realizarea a 52 de obiective sportive până în 2017. Din cele 52 de obiective, 18 sunt destinate sportului de performanţă, iar 34 sportului de masă. Pentru construirea celor 18 obiective destinate sportului de perfomanţă, valoarea investiţiilor se va ridica la 386,09 milioane lei (85,797 milioane de euro), în timp ce pentru obiectivele sportului de masă vor fi alocaţi 77,437 milioane lei (17,208 milioane euro). Pentru sportul de performanţă vor fi construite sau modernizate cinci complexuri sportive, şase săli polivalente, şase bazine de nataţie, dintre care două de dimensiuni olimpice şi patru pentru polo, dar şi un patinoar artificial. Potrivit datelor prezentate de MDRAP, de aceste investiţii vor beneficia în total 3,9 milioane de cetăţeni.
Bazinele de nataţie şi de polo vor avea o capacitate maximă de 800-1.000 de locuri şi vor respecta toate standardele actuale impuse de federaţiile internaţionale de specialitate. Astfel, la Arad şi la Focşani vor fi construite bazine noi de polo, în timp ce bazinul de polo de la Rapid va fi reabilitat, pentru acesta din urmă fiind alocaţi 25 de milioane de lei până în 2016 (şase milioane în acest an şi 19 milioane anul viitor). Bazinul de polo de la Arad va costa 21,25 de milioane de lei, iar cel de la Focşani va avea un preţ de 37,2 milioane de lei.

O sută de milioane în colegiul lui Ponta

La Brăila şi Constanţa vor fi construite două bazine de nataţie, acestea urmând să coste 35,915 milioane lei, respectiv 56 de milioane de lei. Totodată, pentru Complexul Sportiv de nataţie de la Otopeni, MDRAP a alocat 119,33 de milioane de lei, cea mai mare sumă urmând să fie cheltuită în acest an, respectiv 47,7 milioane de lei. Potrivit lui Dragnea, capacitatea complexului de nataţie de la Otopeni va fi de 3.000 de locuri.
Complexul Naţional de Tenis de lângă Arena Naţională va fi modernizat, aici urmând să fie construite şi o sală de 3.000 de locuri, un hotel şi mai multe terenuri de joc pe diferite suprafeţe, valoarea investiţiei fiind de 56,634 milioane lei.
Stadionul naţional de rugby de la Arcul Triumf va fi extins, acesta urmând să dispună de 10.000 de locuri acoperite în plus faţă de câte sunt în prezent, în timp ce suprafeţa de joc va fi schimbată. Investiţia este evaluată la 86,7 milioane de lei.
În stadionul de atletism Iolanda Balaş Soter vor fi investiţi 70 de milioane de lei (10 milioane în acest an, 40 de milioane în 2016 şi 30 de milioane în 2017).
Pentru stadionul de fotbal din Craiova vor fi alocaţi 214,471 de milioane de lei, dintre care 86,8 milioane în acest an şi 130,671 de milioane anul viitor.
Modernizarea şi extinderea Stadionului Municipal din Târgu Jiu va costa 91,458 de milioane de lei, lucrările urmând să fie finalizate în 2016. De asemenea, reabilitarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu va costa 11,85 milioane de lei până în 2016. Reamintim că premierul Victor Ponta a fost ales deputat într-un colegiu din Târgu Jiu, în timp ce Craiova este condusă de primarul PSD, Olguţa Vasilescu.

Dragnea: L-am întrebat pe Boc dacă are nevoie de bani

La Constanţa va fi construită o nouă sală polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri, suma necesară realizării acesteia fiind de 93 de milioane de lei, lucrările urmând să fie terminate în 2016. La Sfântul Gheorghe va fi amenajată o sală de sport multifuncţională de 3.000 de locuri, lucrările urmând să coste 84,45 milioane de lei până în 2016. De asemenea, MDRAP va finaliza până în 2016 şi sala de atletism pe care a preluat-o de la Primăria Voluntari pentru care va achita 25 de milioane de lei.  La Slatina, MDRAP va realiza o sală de sport multifuncţională de 3.000 de locuri pentru care va aloca 53,45 de milioane de lei până în 2016. Reabilitarea Sălii Municipale din Alexandria de 1.400 de locuri va costa MDRAP 20,5 milioane de lei. Lucrările vor fi finalizate în 2016. La Târgu Secuiesc, la solicitarea localnicilor, primăria a depus un proiect la MDRAP pentru construirea unui patinoar artificial, valoare investiţiei ce va fi finalizată în acest an fiind de 25,2 milioane de lei.
Pentru sportul de masă, în 2015 vor fi date în funcţiune 34 de obiective, dintre care 28 de săli de sport, patru bazine de înot didactice şi două minicomplexuri de sport.
Totodată, potrivit lui Dragnea, MDRAP se va implica în construirea unui complex sportiv şi cultural la Cluj-Napoca, care va fi folosit în cadrul programului "Cluj-Napoca, capitala europeană a tineretului - 2015".
"Am făcut o solicitare primarului Emil Boc, deorece Cluj-Napoca este capitală a tineretului 2015 şi l-am întrebat dacă vrea ca MDRAP să sprijine acest proiect cu o investiţie, urmând ca în cartierul Gheorghieni să realizăm un complex sportiv mai mare, cu bază sportivă şi care va susţine şi activităţile de tineret. Vor avea un amfiteatru în aer liber, săli de spectacole, terenuri de tenis, baschet, volei, piste de alergare şi alte sporturi specifice", a explicat Dragnea.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri