anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Primul abandon important în proba mersului fără mâncare, după 660 km parcurși

GALERIE
pelerinaj fara apacezar elisei
 • pelerinaj fara apa
 • cezar elisei
- +

Pelerinii care au plecat pe data de 7 mai de la Iași cu intenția de a promova postul doar cu apă pe traseul Iași – Vatra Dornei – Cluj – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Brașov – București au ajuns în apropiere de Râmnicu Vâlcea. Au parcurs, așadar, aproape 700 km, după 16 zile de mers. Asta înseamnă că deja au parcurs aproape trei sferturi din drum, depășind celelalte încercări de aceeași natură, performanța de până acum fiind de 540 km, în 14 zile.

"Pelerinajul pedestru a înregistrat ieri un abandon. Domnul Iulian Crăciun (47 ani), din Giurgiu, prezent alături de noi încă din prima zi, s-a văzut nevoit să renunțe la post și la pelerinaj, după ce a înregistrat stare de epuizare repetată. Regretăm, îi vom simți lipsa, ne vor lipsi învățăturile sale înțelepte, dar împreună am convenit să înceapă alimentația.

Mărturia sa e emoționantă, e bucuros că a ajuns oricum foarte departe, că s-a simțit extraordinar în această aventură inedită. „Pentru mine au fost mai bine de două săptămâni pe care nu le voi uita niciodată. Am fost deosebit de implicat atât în ce privește motivația care m-a dus la acest pelerinaj cât și în legătură cu proba propriu-zisă. Am avut ultimele două zile foarte bune, una după alta, și am sperat că așa va fi și aceasta.

Dar iată că lipsa mea de antrenament în post și o slăbiciune resimțită în unele organe m-au determinat să luam această decizie înțeleaptă de a mă opri la timp. Voi urmări cu sufletul la gură mai departe pelerinajul pedestru Un milion de pași pentru Dumnezeu și îi mulțumesc domnului Cezar Elisei pentru onoarea de a fi participat atâtea zile și eu la această jertfă deosebită”, a spus Iulian Crăciun, aseară.

Dintre pelerinii care au plecat din Iași pe 7 mai au mai rămas doar doi: Cezar Elisei, organizatorul evenimentului și Florina Kristo, 69 ani, din Brașov. Pe lângă aceștia doi în ultimile zile s-au tot adăugat noi persoane, cel mai longeviv până în prezent fiind un domn de 67 de ani care a reușit să termine și el ziua 12 a pelerinajului.

„Cu toții am avut probleme cu durerile grozave la tălpi, călcâi și tibie. Acestea aș putea spune că sunt cele mai frecvente și cele mai sâcâitoare. Problema postului, adică foamea, nu a apărut niciodată încă în discuție la nici un coleg, iar eu, deși am slăbit circa 12 kg, eram pregătit pentru aceasta. Pelerinajul merge totuși ușor pentru că este pentru Dumnezeu și asta ne dă în fiecare dimineață o mare bucurie când pornim. Văd în cei care ne ascultă povestea acestei călătorii fantastice tocmai schimbarea pe care aș vrea să o reușim în societate. Ca din ce în ce mai mulți oameni să fie atenți la porțiile alimentare și la excesul caloric, să își regândească atitudinea față de post pentru că postul poate fi un ajutor în tratarea unor afecțiuni și să fie încredințați că atunci când nu mai pot ceva, sigur mai au multe resurse să reușească ceea ce și-au propus”, a spus Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din Iași.

Scopul acestui pelerinaj care va dura 24 sau 25 de zile doar cu apă și fără mâncare este de a promova efectele terapeutice ale postului cu apă, de a atrage atenția asupra necesității construirii unei clinici de postire și în țara noastră, de a cere de la Dumnezeu pace și bună învoire în țara noastră.

Mai multe detalii despre acest demers, dar și modalități de susținere a acestor cauze puteți găsi pe site-ul asociației, www.asociatiapostului.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.