Primul ansamblu rezidenţial cu „alimentară“ proprie. Accesul - pe o platformă pietonală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Primul ansamblu rezidenţial cu „alimentară“ proprie. Accesul - pe o platformă pietonală

GALERIE
bloc
  • bloc
- +

Dezvoltatorii celui mai exclusivist ansamblu rezidenţial din Iaşi, Cristian şi Ovidiu Negurici, vor să deschidă un „supermarket“ care să deservească locatarii blocurilor ridicate pe fostul teren al societăţii „Textila“.

Magazinul, unde vor fi comercializate atât bunuri alimentare, cât şi produse de iginenă, va avea o suprafaţă de circa 350 de metri pătraţi. Acesta va fi amenajat pe Şoseaua Ştefan cel Mare şi Sfânt, la parterul blocului A8 din cadrul ansamblului „Exclusive Residence“. Momen­tan, singurul retailer important care a înfipt steagul şi în Copou este reţeaua PROFI, deţinută de fondul de investiţii Enterprise Investors, care, la finele lunii iulie 2015 a inaugurat un supermarket vis-à-vis de clubul Skye.

Cristian Negurici a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) eliberarea actelor necesare acestui proiect de investiţii, care prevede schimbarea destinaţiei parterului blocului A8 din spaţiu de birou în comercial.

„În cadrul spaţiului existent la parterul blocului A8 din cadrul ansamblului rezidenţial «Exclusive Residence» din Şo­seaua Ştefan cel Mare şi Sfânt se doreşte amenajarea unui spaţiu comercial «Market» ce va comercializa bunuri alimentare (legume, fructe, lactate, produse din carne, etc.) şi produse de igie­nă. Accesul în spaţiul comercial se va face pe o platformă pietonală pavat cu elemente din lemn plastifiat (WPC) antiderapante, rezistente la trafic şi îngheţ. Accesul în zona de apro­vizionare se va face prin cadrul unei scări metalice amenajată în parcarea blocului A8. Zona de depozitare va fi compusă din 4 camere frigorifice şi un depozit general pentru produse neperi­sabile. De asemenea, în zona personalului vor fi amenajate un birou, două vestiare şi un grup sanitar. Zona de depo­zitare va fi des­părţită de magazin prin intermediul unui culoar termic şi a unui perete ignifug“, se arată în documentaţia depusă de Cristian Negurici.

Potrivit datelor publicate anterior de ziarul nostru, de la începutul anului trecut, fraţii Negurici au început discuţiile cu mai mulţi agenţi economici pentru a le asigura clienţilor complexului cât mai multe servicii în vecinătatea locuinţelor. La acea dată, unul dintre numele vehiculate era cel al omului de afaceri Doru Ţurcanu, între altele proprietar al restaurantului „La Pergola“ din Iulius Mall, care avea în plan deschiderea unei pizzerii şi a unei cafenele în cadrul complexului „Exclusive Residence“.

Tot atunci, surse apropiate afacerii afirmau că fraţii Cristian şi Ovidiu Negurici vor să ridice şi un hotel pe fostul teren al socie­tăţii „Textila“, proiect însă la care dezvoltatorii „Exlusive Residence“ sus­ţin că au renunţat între timp. „Nu mai este de actualitate“, a declarat anterior Cristian Negurici, atunci când a fost adusă în discuţie această informaţie.

Cine vor fi clienţii de la „scara blocului“

Potrivit unei material publicat în urmă cu două săptămâni de „Ziarul de Iaşi“, de la începutul acestui an, peste 80 de locuinţe noi au fost vândute de dezvoltatori prin intermediul Martei Negurici, mama celor doi fraţi, în cartierul de lux situat în imediata aproapiere a campusului studenţesc „Târguşor Copou“. Printre noii locatarii de seamă ai ansamblului „Exclusive Residence“ se numără Dorin Onofraşi, directorul general al societăţii Bucium SA şi Andrei Liviu Dumbravă, unul dintre şefii filialei locale a compa­niei americane Amazon. De asemenea, medicul Irina Rodica Chise­liţă, Octavia Ciuhodaru, fiica deputatului Tudor Ciuhodaru, şi Vlad Bogdan Vitcu, directorul filialei Iaşi a Băncii Comerciale Române, se numără printre noii proprie­tari de locuinţe.

VEDEȚI ȘI:

Jucător misterios de sex feminin pe piaţa imobiliară din Iaşi. Vinde blocuri în Copou

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.