Primul BALON ieşean trimis în stratosferă! Vă puteți înscrie numele în jurnalul de bord
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primul BALON ieşean trimis în stratosferă! Vă puteți înscrie numele în jurnalul de bord

GALERIE
boarding-pass-iasinspaceGabi
  • boarding-pass-iasinspace
  • Gabi
- +

Gabi Dumitriu vrea să ridice un balon până la 30 km, în proiectul său fiind cooptat şi Aeroportul. Cum puteţi sponsoriza proiectul şi ce beneficii primiţi?

Un ieşean vrea să ridice un balon în stratosferă. Acesta va fi lansat la sfârşitul lunii aprilie de la Aeroport, urmând să se ridice la peste 30 km altitudine.

„Aşa cum spunea Disney, «ideile vin din curiozitate». Eu i-am luat cuvintele în serios şi am început să îmi urmez curiozitatea, ducând-o la alt nivel. De aceea, vreau să lansez în stratosferă un balon meteo cu heliu. Aceasta va măsura temperatura, umiditatea şi va face câteva fotografii spectaculoase ale curburii Pământului. Nacela ce va fi ridicată de balon va conţine un senzor de presiune şi temperatură, un Raspberry Pi2 şi două camere HD, care vor filma şi fotografia toată călătoria“, a precizat Gabi Dumitriu, iniţiatorul proiectului.

În cadrul proiectului a fost cooptat şi Aeroportul, ca partener. Lansarea balonului urmează să aibă loc pe 28 aprilie, din parcarea aerogării.

„Noi punem la dispoziţie informaţiile aeronautice, datele meteo necesare pentru lansare şi locul de unde va avea loc. Este primul experiment de acest gen din ţară, şi credem că fie şi numai fotografiile care vor fi realizate din aer vor face toţi banii“, a spus directorul Aeroportului, Marius Bodea.

Aeroportul nu va contribui financiar pentru lansarea balonului. Pentru strângerea sumelor necesare, iniţiatorul a apelat la donaţii. Contra sumei de 10 lei, donatorul va primi un bilet simbolic, va fi invitat la lansarea balonului, iar numele său va fi înscris în jurnalul de bord. Pentru 30 de lei, donatorul va primi în plus cea mai reuşită fotografie din tot zborul. Contra sumei de 50 de lei, numele donatorului va fi printat 3D şi va ajunge în nacela balonului.

Pentru firmele interesate de susţinerea proiectului, iniţiatorul oferă posibilitatea ca logo-ul companiei să fie trecut pe un panou aflat în raza de acţiune a camerei HD. Filmul călătoriei va putea fi folosit ulterior în materialele promoţionale ale companiei. Tariful pentru această facilitate a fost fixat la 150 sau 300 de euro, în funcţie de formatul panoului.

Detalii cu privire la proiect sunt disponibile la adresa de internet http://iasinspace.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.