Primul contract major al Primăriei din acest an. Achiziție în premieră, cu valoare de peste 60 milioane

vineri, 10 ianuarie 2025, 04:00
2 MIN
 Primul contract major al Primăriei din acest an. Achiziție în premieră, cu valoare de peste 60 milioane

Primăria Iași deschide astăzi ofertele la prima licitație importantă din acest an. Contractul are o valoare estimată la peste 63 milioane lei și reprezintă o premieră pentru municipalitate: achiziția de energie electrică prin licitație.

Până acum, procedura a decurs fără sincope. În sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) a apărut o singură clarificare, din oficiu, cu privire la o modificare a contractului-draft, parte din documentația de atribuire. Modificarea impune sancțiuni în cazul în care furnizorul nu asigură ponderea de energie electrică furnizată din surse „verzi” în procent de 20% din totalul cantității de energie ce va fi furnziată. „Achizitorul are dreptul de a percepe din prețul contractului, ca penalități, 10% din valoarea produselor livrate necorespunzător”, este modificarea adusă înainte de termenul de depunere a ofertelor.

Odată ce vor fi deschise ofertele, Primăria va stabili un câștigător până cel târziu la începutul lunii aprilie. Așa cum ZDI a relatat anul trecut, energia electrică ce va fi contractată de Primărie va fi utilizată pentru alimentarea mai multor obiective: sistemul de iluminat public, instalațiile de semaforizare, fântânile publice, clădirile administrative și de protecție civilă, imobile din patrimoniul public și alte puncte de consum ale municipalității. Primăria estimează un consum de 27.000 MWh pe întreaga perioadă contractuală.

„Pe durata desfășurării contractului, cantitatea de energie electrică consumată, pe fiecare locație, poate să varieze atât în sensul creșterii cât și în sensul scăderii cantității de energie electrică consumată”, se precizează în documentația de atribuire a contractului.

Municipalitatea ieșeană a stabilit două criterii de atribuire a contractului. Ponderea cea mai mare este reprezentată de componenta financiară (80%), respectiv prețul cel mai scăzut. Al doilea criteriu este de ordin tehnic (20%) și vizează ponderea de energie electrică furnizată din surse de energie regenerabilă. În cazul acestui criteriu, punctajul maxim este acordat acelui furnizor care, în ofertă, are cea mai mare cantitate de energie din surse regenerabile.

Printre punctele de consum se numără stâlpii din sistemul de iluminat public, sediul Primăriei, centrele de cartier, clădiri administrative, parcuri, spații de joacă, grădinițe și alte imobile din patrimoniul public și privat.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii