Primul contract pentru şoseaua Uricani-Cicoarei, semnat ieri. Când vom circula pe centura uşoară?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primul contract pentru şoseaua Uricani-Cicoarei, semnat ieri. Când vom circula pe centura uşoară?

Contractul de 1,5 milioane de lei a fost prins de o firmă din Cluj

GALERIE
asfaltare
  • asfaltare
- +

O companie din Cluj va proiecta lucrările de execuţie la varianta de trafic uşor a Iaşului pe traseul Uricani – Cicoarei. Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, contractul a fost semnat în cursul zilei de ieri cu firma NV Construct. Lucrările de proiectare, cu o valoare de circa 1,5 milioane lei, au o durată estimată de realizare de 12 luni, dar oficiali ai DRDP ne-au declarat ieri că, cel mai probabil, documentaţia tehnică va fi gata până la sfârşitul acestui an. 

Dacă studiul de fezabilitate va fi finalizat în perioada estimată, şansele ca lucrările de execuţie să fie finanţate prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt destul de mari: în prima variantă a PNRR, drumul Uricani – Cicoarei a fost inclus cu tot cu o legătură spre Leţcani, iar investiţia era estimată la 88 milioane euro. Iniţial, contractul de proiectare a fost atribuit, în noiembrie 2020, firmei Project Construct Regiunea Transilvania (Oradea), dar NV Construct (Cluj) a contestat raportul de procedură. În sesizarea depusă la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), clujenii au susţinut că firma din Oradea nu a făcut dovada faptului că poate realiza în mod legal părţi din contract care fac referire la activitatea de întocmire a raportului de evaluare a imobilelor afectate de expropriere şi cea de investigaţii arheologice.

CNSC a dat câştig de cauză contestatarului şi a solicitat reevaluarea ofertelor. Acum câteva săptămâni, contractul a fost atribuit către NV Construct, ieri a avut loc semnarea. Drumul Uricani – Cicoarei face parte din varianta Sud a centurii ocolitoare Iaşi, iar lungimea tronsonului ajunge la 8,1 km. Traseul se desprinde din varianta de trafic greu, la intrarea în localitatea Uricani, printr-o intersecţie giratorie şi se desfăşoară paralel cu râul Bahlui, la baza dealului Catolicilor.

Acest sector se termină la intrarea pe str. Cicoarei şi are o lungime de 4,95 km. Cel de-al doilea sector se suprapune pe amplasamentul str. Cicoarei (intersecţie cu Calea Galatei) şi, apoi, pe str. Arh. Ioan Berindei până la intersecţia cu str. Nicolina. Proiectul cuprinde şi o penetraţie către cartierul Dacia, prin realizarea unui pod peste Bahlui, în dreptul str. Strămoşilor. O altă licitaţie importantă pentru Iaşi va fi atribuită la începutul acestei luni: proiectarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, un contract cu o valoare estimată la peste 73 milioane lei. La această procedură sunt depuse trei oferte - Consitrans SRL, asocierea Aduro Impex SRL – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata şi asocierea SWS Engineering SPA – Metrans Engineering.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.