anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Comunicat de presa

Primul flux de mobilități Erasmus + la Școala Gimnazială „Aron-Vodă” Aroneanu, jud. Iași

GALERIE
image0
 • image0
- +

 

În perioada 01.11. 2020 – 31.10. 2022, Școala Gimnazială „Aron-Vodă” Aroneanu, jud. Iași, în calitate de  Beneficiar, implementează Proiectul Erasmus+ K1 Staff Mobility „Internaţionalizare instituţională prin educaţie de calitate pentru toţi”, cu nr.de referinţă 2020-1-RO01-KA101-078949, cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ şi coordonat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Proiectul Erasmus+ are un buget de 34.465 Euro, reprezentând sprijinul financiar acordat din fonduri europene pentru organizarea mobilităților de formare.
 
La proiect participă  14 cadre didactice din structurile Aroneanu și Dorobanț ale Școlii Gimnaziale „Aron-Vodă.
 
Scopul proiectului este implementarea unei strategii de dezvoltare instituţională prin internaţionalizare — în sensul promovării unei educaţii de calitate pentru toţi, pe principiul accesibilizării, incluziunii socio-culturale, toleranţei şi egalităţii de şanse — prin dialog cultural şi deschidere către valorile europene.
 
Obiectivele proiectului vizează creșterea calității activității didactice, reflectată în creșterea promovabilității elevilor în raport cu anii anteriori, creșterea gradului de  incluziune socio-culturală a elevilor defavorizaţi ai școlii și interesul sporit al cadrelor didactice pentru valorificarea experienţei didactice şi pedagogice europene.
 
În perioada 14 - 20 februarie 2022, 5 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Aron-Vodă” au participat la cursul de formare profesională „Inclusive educațion for all”, organizat de partenerul Oloklirosi Single Member, la Heraklion, Grecia. Alături de aceștia au participat și colegi din Olanda și din Spania.
Cursul a presupus un permanent dialog constructiv, aplicații practice, ateliere de lucru, exerciții bazate pe emoții și un schimb de bune practici cu profesorii participanți și cu formatorii.
 
Programul de formare a promovat soluții pentru procesul de incluziune socială și școlară, răspunzând dorințelor cadrelor didactice de a veni în ajutorul celor ce au nevoie de sprijin educațional.
 
Următorul flux de mobilitate se va desfășura în săptămâna 7.03- 13.03.2022, în Spania, unde vom fi reprezentați de cinci colegi dornici de a învăța lucruri noi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.