anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Primul interviu cu Valerie Cioloș. Câte ceva despre a doua doamnă a României. Și despre prima

GALERIE
Valerie Cioloș Vilemmin
 • Valerie Cioloș Vilemmin
- +

De când Dacian Cioloș este premier al României am auzit de mai multe ori în jurul meu fie propoziția „se vede că are bun simț”, fie credința că „e sincer”, fie regretul „păcat că stă doar un an”, scrie republica.ro

Așa mi se pare și mie, deși nu-l cunosc decât din aparițiile publice. Dar, de fapt, așa ar trebui să fie orice om care are o demnitate în stat. Orice om până la urmă.

Dar nu despre premier vreau să vorbesc, ci despre soția lui, Valerie Cioloș Vilemmin, care astăzi, de 8 Martie, a acordat primul său interviu în România. A acceptat invitația mea de a veni la Interviurile Europa FM fără condiții și fără pretenții.

Este pentru prima dată când, în spațiul public românesc, în ultimii 25 de ani, soția unui demnitar apare relaxată, acceptând să vorbească despre orice subiect, îmbrăcată sport, glumind, machiată discret și nefiindu-i teamă că va greși vreun cuvânt. De exemplu, la întrebarea mea: „De ce preferați să fiți atât de discretă?”, domnia sa a răspuns: „Nu am rol oficial şi nu e cazul să mă bag unde, cum se spune, nu îmi fierb... oile?". Când am zis „oala”, a început să râdă în hohote, fără să se cenzureze.

Supriză! De ce? Pentru că am constatat că la noi, normalitatea, și din acest punct de vedere, a devenit o excepție.

Nina Iliescu n-a apărut niciodată la un interviu, de asemenea, nici Nadia Constantinescu și cred că nici Maria Băsescu n-a fost vreodată la o televiziune sau la un radio. Pe doamna Băsescu am invitat-o personal să-mi acorde un interviu. M-a refuzat prin intermediari, la fel și doamna Carmen Iohannis care, la început de mandat de primă doamnă, a părut deschisă cu presa. Ulterior aveam să aflu că nu dorește să dea niciun interviu.

Textul integral, pe republica.ro

 

În timp ce doamna Iohannis a preferat să mai apară doar în fotografii oficiale, planificate, gândite (nu însă și din punctul de vedere al protocolului vestimentar), doamna Cioloș spune că îi place să nu o recunoască lumea pe stradă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.