anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Primul parc industrial din municipiul Iaşi, pe platforma FORTUS

Titlul oficial de "parc industrial" a ajuns astfel şi la Primăria ieşeană.

GALERIE
platforma Fortus Iasi
 • platforma Fortus Iasi
- +

Municipalitatea ieşeană a obţinut licenţa de parc industrial pe suprafaţa de 23,5 hectare de la fostul Combinat de Utilaj Greu, din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Primăria a primit terenul de la sfârşitul anului 2017 în contul datoriilor pe care FORTUS SA le avea către administraţia locală. Din cele 23,5 hectare, 10 sunt construite - cu fostele hale (secţii) ale combinatului: Secţia de Sculărie, Uzina Tehnologică, Turnătoria de fontă, Depozitul central, Modelăria şi Baza de şarjabilizare, Depozitul de răşini şi Secţia de Mecanică Grea.

„Am reuşit să obţinem acest titlu de parc industrial ca să fidelizăm eventualii investitori care vor veni”, ne-a spus Daniel Juravle, consilier local, fostul director al Biroului de Cooperare Economică din cadrul Primăriei. El a adăugat că mai sunt necesare câteva avize pentru funcţionare, dar că, pe de altă parte, se poartă deja negocieri cu firme din ţară şi din străinătate.

Avantajele refuncţionalizării platformei FORTUS ca parc industrial vin din infrastructura de transport existentă în zonă, în primul rând cale ferată şi rutier, precum şi din conectarea existentă la utilităţi: reţea electrică de înaltă tensiune şi putere, gaz, apă. 

Cititi si: FORTUS, mândria industriei ceauşiste, a ajuns în proprietatea Primăriei

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.