Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Primul pas, cu stângul

GALERIE
petrolul-ploiesti-poli-iasi
  • petrolul-ploiesti-poli-iasi
- +

 

 Petrolul Ploieşti – Politehnica Iaşi 2-0 (0-0), în etapa I a Ligii a II-a de fotbal

 

Petrolul:  Avram – S. Pârvulescu, Meijers, Huja, Ţicu – Cebotaru, S. Pană (’62 - Seto) - Constantinescu (’73 -  Bratu), Vajushi (’89 - Buia), Măzărache (’62 -  Şaim) – Diarra (’89 -   Stoica). Antrenor: Nicolae Constantin.

Poli: L. Popescu – Onea, Cană, Plămadă (’84 - Okan), Stan (’77 - Zaharia) – Puşcaş - Serediuc, Fr. Cristea (’84 - Deretti), Stoenac (’56 - Istrate), Corobuţă (’77 - Pelivan) - Camara. Antrenor: Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Vajushi (’11), Diarra (‘45^2), Meijers (’68) – Puşcaş (’24), Stan (’33), Camara (’36), Fr. Cristea (’77).

Arbitri: Iulian Dima; Gabriel Stroe, Vlad Bârleanu.

 

1-0, min. 75: Diarra l-a depăşit de Cană în stânga, i-a pasat lui Şaim, care a trimis din careu, lateral stânga, printre picioarele lui Onea (aflat cu spatele), la colţul scurt;

2-0, min. 83: Vajushi a trecut de Fr. Cristea, a şutat, Puşcaş a respins, mingea a ajuns la Bratu, care a marcat de la 20 de metri.

 

Politehnica Iaşi a ratat startul în sezonul 2021-2022 de Liga a II-a. Sâmbătă dimineaţă, Poli a cedat la Ploieşti, în faţa Petrolului, care s-a impus just dacă luăm în calcul desfăşurarea partidei. Poli Iaşi nu a făcut  un meci foarte slab, având destule momente în care a jucat de la egal la egal cu gazdele sau chiar a avut iniţiativa.

Fotbalul a lipsit în prima jumătate a actului întâi, în care nicio echipă nu a tras vreun şut! Echilibrul partidei s-a rupt apoi, gazdele dominând cu autoritate până la pauză. Unde s-a intrat tot cu 0-0 ca urmare a impreciziei lui Diarra, care a reluat slab de două ori în minutul 22 (prima dată, după ce Popescu a respins modest un şut de la 30 de metri a lui Vajushi, a doua oară, dintr-o poziţie ideală, de la opt metri), şi intervenţiilor de excepţie ale portarului oaspeţilor la şuturile lui Vajushi (’28) şi Ţicu (’44).

Fără niciun şut în primul act, Poli a spart gheaţa imediat după odihnă, încercarea lui Stoenac (’48), de la 30 de metri, fiind prinsă în doi timpi de portar. Mai periculos a fost şutul lui Onea din lateral dreapta din minutul 60, venit însă la 11 minute după o mare ocazie a gazdelor: Popescu a respins şutul lui Pârvulescu, după un luft din careu a lui Cebotaru. Ritmul alternant al fazelor de poartă s-a menţinut o perioadă, interval în care Vajushi (’65, ’69) şi Corobuţă (’72) au avut oportunităţi bune, iar apoi, spre final, Petrolul a trecut din nou la manşa partidei. Popescu a mai avut o intervenţie miraculoasă în minutul 73, când a parat şutul lui Cebotaru din careul mic, însă a fost învins peste două minute de Şaim. Politehnica a căzut, iar un alt jucător introdus pe parcurs, Bratu, a  adus liniştea cu şapte minute înainte de final, când a stabilit scorul final, încercările ulterioare, semnate de Onea (’85 – de la 40 de metri) şi Şaim (‘90^3) nemaischimbând tabela.

 

Începe reforma?

 

^ Rezerve neutilizate la Poli, care nu a putut conta pe Târşa, accidentat, au fost Axinte, Mihalache, Pop şi Purcariu. ^ Şapte dintre titularii oaspeţilor, Popescu, Stan, Puşcaş, Serediuc, Stoenac, Camara şi juniorul Corobuţă au jucat primul meci la Poli. Alţi patru jucători, Istrate, Pelivan, Okan şi Deretti, au debutat la moldoveni după ce au intrat pe parcursul întâlnirii. ^ Moldovenii au avut trei jucători împrumutaţi în primul “11”, Popescu, Cană şi Camara, cel de-al patrulea din lot, Istrate, intrând pe parcurs. ^ Ieşenii au schimbat firma de echipament sportiv cu care colaborează, din motive economice, tricourile fiind în benzi alb-albastre. Neinspirată a fost decizia inscripţionării numerelor cu auriu, contrastul mic cu albastru făcându-le greu de distins de la distanţă. Pe piept, cu litere negre, apare scris Municipiul Iaşi. ^ Firma de transport care a colaborat cu Politehnica în sezonul trecut a rămas alături de club. Chiar dacă acum nu mai oferă un autocar personalizat, societatea asigură transportul gratuit la disputele din deplasare. ^  Poli Iaşi nu a avut medic la Ploieşti! ^ Plămadă, care s-a lovit în minutul 19 după un duel aerian, a evoluat cu un bandaj la cap din minutul 23. Căpitanul Iaşului era în afara terenului, accidentat, când s-a marcat golul de 2-0. ^ După ce a înscris, Şaim a luat tricoul lui Coman şi l-a arătat spre tribune. Adus în vară de la Recea, golgeterul sezonului trecut al Ligii a II-a s-a accidentat şi nu poate juca la Petrolul. ^ Gazdele au evoluat cu emblema lor tradiţională pe piept, lucrurile legate de acest aspect nefiind însă clarificate, marca aparţinând Primăriei Ploieşti. ^ Costel Enache a lucrat în sezonul 2019-2020 la Petrolul, echipă pe la care au trecut alţi doi ieşeni, Plămadă şi Puşcaş. Directorul sportiv al gazdelor, Claudiu Tudor a evoluat doi ani şi jumătate, în perioada 2011-2013 la Poli. ^ Ieşenii au revenit acasă imediat după duelul de la Ploieşti, de luni urmând a începe pregătirea disputei din etapa a II-a, cu echipa Concordia Chiajna. Intrarea la disputa cu ilfovenii va fi liberă. ^ Înainte de meci, secretarul Comisiei pentru Sport şi Tineret a Consiliului Local Iaşi, Bogdan Crucianu, a tras un serios semnal de alarmă pe pagina lui de facebook în legătură cu activitatea Centrului de Copii şi Juniori al Politehnicii şi a celor doi conducători ai Centrului. Tot pe facebook, Mihai Gavril, un fost consilier local care a avut mai multe iniţiative legate de Poli, a spus că are informaţii cum că reforma mult aşteptată de la nivelul clubului va demara în această săptămână.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Nicolae Constantin: “Un meci greu, cu o echipă bună şi un antrenor bun. Am suferit în unele momente, dar am câştigat. După a doua pauză de apă din repriza a doua am intrat bine. Le-am spus jucătorilor să aibă răbdare, pentru că Poli a început pregătirea târziu, nu puteau duce jocul până la final. Era bine dacă înscriam şi în prelungiri. Au intrat bine şi jucătorii introduşi, ambii au înscris. Vrem să ne calificăm în primele şase, apoi, vom vedea”.

Costel Enache: “Am avut destule momente bune, am început bine prima repriză, organizat, jocul a decurs aşa cum m-am aşteptat. Sunt mulţumit de jucători, dacă am fi fost mai inspiraţi la finalizare, vorbeam de alt rezultat. Rezultatul e conform cu jocul. Determinarea nu a reuşit să compenseze problemele pe care le avem, asupra cărora am tras mai multe semnale de alarmă. Nu deţin o formulă miraculoasă, e greu să ne omogenizăm, să creştem peste noapte. Avem trei-patru jucători experimentaţi, dar ei au venit în leasing, în rate, acum câteva săptămâni. Eu mi-am asumat partea mea din misiunea grea pe care o avem, dar sunt doar o rotiţă”.


foto: liga2.prosport2.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri