anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Eveniment

Primul simpozion al Societăţii Balcanice de Stomatologie Iaşi,7 - 9 noiembrie 2019

GALERIE
forna presedinte unu copycomitet basscongreseimage001forna-presidentconsiliu-bassconsiliu-bass-doipoza-grup-bassfoto-mediciprof manconifoto dublufinal
 • forna presedinte unu copy
 • comitet bass
 • congrese
 • image001
 • forna-president
 • consiliu-bass
 • consiliu-bass-doi
 • poza-grup-bass
 • foto-medici
 • prof manconi
 • foto dublu
 • final
- +

”Evoluția în Medicină. Era digitală în practica medicală curentă” este tema Primului Simpozion al Societății Balcanice  de Stomatologie (BaSS)  ce se va desfășura   la Iași între 7 – 9 noiembrie  2019. Evenimentul  este  organizat și coordonat de profesor Norina Forna, Președinte al Societății Balcanice  de Stomatologie și Decan al Facultății de Medicină Dentară.

În calitatea sa de Președinte al BaSS – al 2-lea președinte român din istoricul acestei societăți, profesor Norina Forna inițiază evenimente științifice coordonate de BaSS și sincronizate cu întâlnirile anuale de toamnă ale Board-ului, Consilierilor și Deputaților societății.
 

Simpozionul BaSS se înscrie în tradiția deja instituită de profesor Norina Forna, de a organiza Congresele Anuale BaSS în România. Deși privilegiul de a proiecta și coordona  aceste manifestări științifice prestigioase, care se adresează exclusiv elitei din medicina dentară balcanică, este câștigat printr-o competiție la care participă toate cele 10 țări membre BaSS , decanul ieșean obținut de 3 ori acest privilegiu, într-un interval de numai 7 ani: în anul 2011, în 2015 când a organizat Ediția Jubiliară și în anul 2018.
   

În mod firesc, activitatea efervescentă și inovatoare pe care a desfășurat-o doamna profesor în cadrul Societății Balcanice de Stomatologie, nu numai în plan științific, dar și în promovarea unor politici de avangardă educaționale și de sănătate, a propulsat-o în funcția de Președinte al ei – distincție deosebită, salutată cu entuziasm de întreaga comunitate balcanică din domeniul medicinei dentare, cu atât mai mult cu cât doamna profesor devine astfel și prima femeie președintă a societății BaSS.


Societatea Balcanică de Stomatologie a fost înființată in anul 1996, iar în  cei 23 de ani de existență Congresul BaSS a mai fost organizat în România doar o singură dată, în anul 2001 la București  și tot o singură dată președinția a fost deținută de un român, dar niciodată de o femeie. În acest context performanța actualului președinte BaSS, Norina Forna este cu adevărat impresionantă.

Simpozionul  BaSS va aduce orașul Iași în centrul comunității medicale și de medicină dentară din sud-estul Europei, reunind reprezentanți ai Asociațiilor Profesionale din Albania, Bosnia – Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Rep. Macedonia de Nord, România, Serbia şi Turcia, precum şi Board-uri ale Organizațiilor  Internaționale de Prestigiu din domeniul Medicinei Dentare.

BaSS Council Members:

 


 
 
 Printre speakerii internaționali prezenti  la Iași la Primul Simpozion al BaSS se numără:
-          Prof. Dr. Atanasios Poulopoulos, Secretar general BaSS (Grecia)
-          Dr. Rodos Irodotou, Consilier BaSS (Cipru)
-          Dr. Huseyin Bicak,  Consilier BaSS (Cipru)
-          Profesor Asociat Dr. Sorin Uram-Tuculescu, VCU School of Dentistry (SUA)
-          Prof. A.C. Francesco Maria Manconi - ITALY
-          Prof. Dr. Stylianos Dalampiras - GREECE
-          Prof. Dr. Anastasios Markopoulos - GREECE
-          Prof. Dr. Anton Filchev, Consilier BaSS (Bulgaria)
-          Prof. Dr. Valeriu Fala – Rep. of Moldavia
-          Dr. Helmut Berthold Engels, Președinte al German Center for Oral Implantology DZOI (Germania)
-          Prof. Dr. Oleg Solomon – Rep. of Moldavia
      

Programul  evenimentului cuprinde 41 de conferințe, susținute de speakeri din România și din străinătate, 91 de comunicări orale și 35 de postere, workshop-uri și cursuri postuniversitare, care le vor oferi medicilor practicieni ocazia de a se informa despre cele mai noi tehnici și tehnologii din domeniul medicinei dentare și de a-și îmbunătăți competențele în acest domeniu.

Un exemplu relevant îl reprezintă conferința și workshop-ul dedicate aplicațiilor laserilor în stomatologie, care se desfășoară sub coordonarea Dr. Francesco Maria Manconi (ITALIA) – lector național și internațional în acest domeniu, și reprezentant al Centrului de Excelență în Laseri din Universitatea din Genova – aflată în strânsă colaborare cu Facultatea de Medicină Dentară, UMF ”Grigore T. Popa” din Iași.


Alte workshop-uri care se vor desfășura în cadrul evenimentului abordează: tehnici de chirurgie și regenerare parodontală, tehnica „stamp“ de restaurare directă a leziunilor carioase utilizând rășinile compozite, modalități de reconstrucție ocluzală având la bază traiectoriile de dinamică mandibulară și tehnici de analiză model: simulare DentScan – alături de 2 cursuri post-universitare propuse pentru participanții la congres și creditate EMC, respectiv Boli parodontale acute – Urgențe în diagnostic și tratament (Speaker: Prof. Dr. Silvia Mârțu) și Reabilitarea estetică a dinților frontali cu materiale bio-mimetice (Speaker: Prof. Dr. Gianina Iovan).

Calitatea științifică înaltă a materialelor prezentate este garantată de comisia amplă de verificare și validare a acestora, alcătuită din 45 membri străini și 40 membri din România, iar succesul evenimentului este asigurat de comitetul extins de organizare a acestuia, format din 33 de membri.

În cadrul  acestui eveniment, reper  în arealul academic și științific național și internațional ,la Primăria Iași vor avea loc  discuții între consilierii și deputații BaSS, reprezentanții celorlalte asociații profesionale internaționale (din Germania, Italia și SUA) și forurile de conducere ale orașului pentru implementarea unor programe internaționale care să aducă Iașul în parteneriat direct cu țările balcanice.

Un alt moment important în cadrul simpozionului este reprezentat și de workshop-ul organizat de doamna profesor Norina Forna pe tema proiectelor trecute, prezente și viitoare din medicina dentară contemporană, implementate cu succes în Facultatea de Medicină Dentară – UMF ”Grigore T. Popa”, Iași.

Board-urile a numeroase instituții, societăți și asociații profesionale naționale și internaționale, au colaborat și au creat un parteneriat real cu BaSS (Balkan Stomatological Society)  - sub egida FDI World Dental Federation și ASRRO (Societatea Română de Reabilitare Orală) pentru reușita acestui eveniment de înaltă ținută științifică, dar și pentru o cooperare academică și asociativă viitoare de succes:

•         UMB – Uniunea Medicală Balcanică
•         ADRE – Asociația Dentară Română pentru Educație
•         Facultatea de Medicină Dentară, UMF ”Grigore T. Popa”, Iași
•         Primăria Iași
•         Academia Română
•         Academia de Științe Medicale din România
•         Academia Oamenilor de Știință din România
•         Academia de Știință din Republica Moldova
•         CID-CDF – La Conference Internationale des Doyens des Facultes de Chirurgie Dentaire
d' Expression Francaise
•         DZOI – Centrul German pentru Implantologie Orală
•         Colegiul Medicilor Stomatologi Iași
•         Societatea de Medici și Naturaliști Iași
•         Asociația Decanilor Facultăților de Medicină Dentară din România
•         Societatea Studenților Stomatologi Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.