anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Primul transplant pulmonar din România: Ieşeanul a fost externat

GALERIE
mugurel
  • mugurel
- +

Pacientul din Iaşi care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România se simte bine şi a fost externat şi va face reabilitare respiratorie la Spitalul Clinic Colentina.

"Pacientul A.M., în vârstă de 36 de ani, care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, se simte bine şi a fost externat de la Spitalul Clinic “Sfânta Maria”. Evoluţia post-transplant a bărbatului este favorabilă, la o lună de la intervenţia chirurgicală complexă", anunţă Administraţia Spitalelor.

Pacientul va face reabilitare respiratorie la Spitalul Clinic Colentina, la secţia de Pneumologie, special modernizată pentru pacienţii transplantaţi.

"Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Germania, unde pacienţii sunt reabilitaţi postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanţă de Hanovra", precizează instituţia.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea pacient care a beneficiat şi el de un transplant pulmonar, la Spitalul Clinic ,,Sfânta Maria”, evoluţia stării sale de sănătate este de asemenea favorabilă.

Pacientul face exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie şi este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

Citeşte detalii aici

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.