Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, tot mai departe de momentul când va circula cu pasageri

joi, 23 mai 2024, 09:51
1 MIN
 Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, tot mai departe de momentul când va circula cu pasageri

​Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, o ramă electrică Alstom Coradia Stream, a ajuns în țară la final de 2023, însă va circula cu pasageri în cel mai bun caz în decembrie 2024, a spus șeful Alstom pentru România, citat de Club Feroviar. În total vor ajunge 37 de trenuri în țară, dar numai trei sunt deja produse și abia în iulie va începe asamblarea trenului nr 4.

În toamna lui 2023 se spera că primul tren va circula cu pasageri din decembrie 2023, iar în februarie 2024 termenul a „alunecat” către sfârștiul verii. Nu va fi să fie. Reamintim că sunt întârzieri foarte mari și la trenurile de metrou Alstom pentru București.

Punerea în circulație a unui tren nou nu este un proces atât de simplu pe cât ar putea părea la prima vedere, a explicat directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, Gabriel Stanciu.

El a dat exemplul Germaniei, unde certificarea unui tren nou durează între 42 și 44 de luni, iar a unei variante/versiuni a unui tren între 25 și 27 de luni.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii