Prin Iași vor circula, pe lângă cele 12 autobuze noi, alte 35 vehicule MAN second-hand
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Prin Iași vor circula, pe lângă cele 12 autobuze noi, alte 35 vehicule MAN second-hand

GALERIE
autobuz man
  • autobuz man
- +

Fiecare vehicul va avea un preţ de 25.000 de euro, fără TVA. Oferta câştigătoare aparţine firmei sibiene Omnibus SRL.

Pe străzile Iaşului vor circula în curând, foarte probabil, autobuze MAN second-hand. Un raport intermediar întocmit de RATP arată că licitaţia pentru furnizarea a 35 de autobuze la Iaşi a fost câştigată de firma sibiană Omnibus SRL. Potrivit raportului de procedură, oferta companiei a fost de 3,85 milioane lei. Aceasta înseamnă un preţ per autobuz de puţin peste 25.000 de euro, fără TVA, adică peste 30.000 de euro cu TVA.

Ceilalţi doi participanţi la licitaţie, asocierea New SH SRL - Impact Nutzfahrzeuge Handel, dar şi Motel Bucium SRL, au licitat 5,3 mi­lioane lei şi, respectiv, 5,4 milioane lei. Prima asociere vrea să furnizeze autobuze Mercedes Citaro, în timp ce firma controlată de patronul Unistil, Vasile Puşcaşu, adică Motel Bucium SRL, a ofertat autobuze Volvo.

„Oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică (...) este cea depusă de ofertantul SC BEST Omnibus SRL. (...) Comisia de evaluare va solicita ofertantului clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire să prezinte documente justificative actualizate prin care să demonstreze îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare şi selecţie“, se arată în raportul procedurii de licitaţie.

RATP a estimat iniţial o valoare de 5,5 milioane lei pentru achiziţia autobuzelor. Regia de transport a lansat licitaţia în condiţiile în care se află în procedură de insolvenţă, iar datoriile la stat sunt de ordinul sutelor de milioane lei. În paralel cu achiziţia RATP, Primăria Iaşi a cumpărat 12 autobuze noi. Patru dintre acestea de tipul ISUZU Citiport au ajuns deja la Iaşi, iar opt, de tipul Eurobus Diamond, vor ajunge săptămâna viitoare.

VEDEȚI ȘI:

Primele autobuze cu aer condiţionat din Iaşi, plimbate ca sfintele moaşte

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.