anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Comunicat de presă

Prin Noi Înșine pentru că Moldova Contează

GALERIE
ForumAdministratiePublicaLocala-1-28ForumAdministratiePublicaLocala-1-22
 • ForumAdministratiePublicaLocala-1-28
 • ForumAdministratiePublicaLocala-1-22
- +

La 100 de ani de la Mare Unire și la 11 ani de la aderarea la marea familie europeană,  România suferă pe fondul unor politici guvernamentale antipopulare și discreționare.

De peste 10 ani românii se zbat să recupereze decalajele față de țările europene, se luptă să fie tratați ca parteneri egali într-o Europă unită, dar iată că politica izolaționistă practicată de actuala guvernare în plan extern nu face decât să alunge investitorii care până mai ieri considerau țara noastră o piața atractivă, un teren fertil pentru afacerile lor, cu oameni calificați și o politică fiscală stabilă și predictibilă.
Forțați să lupte inclusiv împotriva decalajelor și discriminării din propria patrie, moldovenii s-au văzut trădați de proprii aleși, toți liderii social democrați din județele Moldovei făcând scut de 2 ani în jurul lui Liviu Dragnea, în timp ce nici un oraș din Moldova nu are șosea de centură finalizată, iar regiunea se depopulează accentuat!

Deși în 2007 s-au dărâmat granițele naționale, astăzi birocrația, corupția și interesele de partid au devenit bariere funcționale între Bruxelles și Iași, Suceava, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui sau Botoșani.

Blocarea Autostrăzii Iași-Tg. Mureș si a Spitalelor Regionale, când efectiv instituțiile europene se roagă de Guvernul României să le accese fondurile, sunt dovezi concrete de incompetență și rea voință din partea autorităților române.

Am spus-o în intervențiile avute de la tribuna Parlamentului, am spus-o în conferințe de presă și o repet pentru că românii trebuie să știe: în timp ce reprezentanții Partidului Social Democrat au abdicat de la principiile bunei guvernări și au întors spatele propriilor cetățeni, noi ne cerem drepturile cu demnitate și respect și vreau să știe toată lumea că #MoldovaContează și 4 milioane de locuitori așteaptă să fie respectate promisiunile electorale!

Purtăm cu mândrie în suflet tradiția și moștenirea făuritorilor României Mari, a înaintașilor liberali, cei care și-au pus în slujba patriei noastre toată energia, priceperea și devotamentul.  Bazele statului român modern au fost puse pentru că oameni politici destoinici au avut curajul și chibzuința să lase orgoliile și interesele personale deoparte și au prețuit interesul colectiv!

Noi, liberalii, nu vom vota niciodată un Guvern care nu prioritizează Autostrada Iași-Tg.Mureș și nu vom aproba niciodată o lege a bugetului de stat care să nu aloce expres bani pentru proiectul de căpătâi al acestei regiuni! Este un demers de bun simț, un gest de normalitate și responsabilitate față de toți cei care ne-au acordat încrederea!

Soluții sunt, trebuie doar să ne dorim să le implementăm, căci multor politicieni români le lipsește tocmai interesul pentru binele cetățeanului! Putem avea administrații eficiente, putem accesa fonduri nerambursabile vitale pentru dezvoltarea comunităților din județele Moldovei dacă vom reuși să eliminăm birocrația, corupția și indolența.

Forumul Administrației Publice Locale 2018 înseamnă reducerea distanțelor și crearea Administrației Fără Frontiere!  Îmi doresc să rămână lucruri frumoase în urma noastră, să fim parteneri onești și deschiși către toți cei interesați să îndrepte și să îmbunătățească lucrurile în comunitate și împreună să aducem plus valoare, să generăm idei și abordări noi, care ulterior pot fi transpuse în proiecte și inițiative politice!
Avem toate ingredientele necesare pentru a reuși să dezvoltăm regiunea Moldovei, avem pricepere, dăruire și capacitate de muncă!
Avem tot ce trebuie să le arătăm că #MoldovaContează!

Deputat  Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.