Prin Noi Înșine pentru că Moldova Contează
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Prin Noi Înșine pentru că Moldova Contează

GALERIE
ForumAdministratiePublicaLocala-1-28ForumAdministratiePublicaLocala-1-22
  • ForumAdministratiePublicaLocala-1-28
  • ForumAdministratiePublicaLocala-1-22
- +

La 100 de ani de la Mare Unire și la 11 ani de la aderarea la marea familie europeană,  România suferă pe fondul unor politici guvernamentale antipopulare și discreționare.

De peste 10 ani românii se zbat să recupereze decalajele față de țările europene, se luptă să fie tratați ca parteneri egali într-o Europă unită, dar iată că politica izolaționistă practicată de actuala guvernare în plan extern nu face decât să alunge investitorii care până mai ieri considerau țara noastră o piața atractivă, un teren fertil pentru afacerile lor, cu oameni calificați și o politică fiscală stabilă și predictibilă.
Forțați să lupte inclusiv împotriva decalajelor și discriminării din propria patrie, moldovenii s-au văzut trădați de proprii aleși, toți liderii social democrați din județele Moldovei făcând scut de 2 ani în jurul lui Liviu Dragnea, în timp ce nici un oraș din Moldova nu are șosea de centură finalizată, iar regiunea se depopulează accentuat!

Deși în 2007 s-au dărâmat granițele naționale, astăzi birocrația, corupția și interesele de partid au devenit bariere funcționale între Bruxelles și Iași, Suceava, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui sau Botoșani.

Blocarea Autostrăzii Iași-Tg. Mureș si a Spitalelor Regionale, când efectiv instituțiile europene se roagă de Guvernul României să le accese fondurile, sunt dovezi concrete de incompetență și rea voință din partea autorităților române.

Am spus-o în intervențiile avute de la tribuna Parlamentului, am spus-o în conferințe de presă și o repet pentru că românii trebuie să știe: în timp ce reprezentanții Partidului Social Democrat au abdicat de la principiile bunei guvernări și au întors spatele propriilor cetățeni, noi ne cerem drepturile cu demnitate și respect și vreau să știe toată lumea că #MoldovaContează și 4 milioane de locuitori așteaptă să fie respectate promisiunile electorale!

Purtăm cu mândrie în suflet tradiția și moștenirea făuritorilor României Mari, a înaintașilor liberali, cei care și-au pus în slujba patriei noastre toată energia, priceperea și devotamentul.  Bazele statului român modern au fost puse pentru că oameni politici destoinici au avut curajul și chibzuința să lase orgoliile și interesele personale deoparte și au prețuit interesul colectiv!

Noi, liberalii, nu vom vota niciodată un Guvern care nu prioritizează Autostrada Iași-Tg.Mureș și nu vom aproba niciodată o lege a bugetului de stat care să nu aloce expres bani pentru proiectul de căpătâi al acestei regiuni! Este un demers de bun simț, un gest de normalitate și responsabilitate față de toți cei care ne-au acordat încrederea!

Soluții sunt, trebuie doar să ne dorim să le implementăm, căci multor politicieni români le lipsește tocmai interesul pentru binele cetățeanului! Putem avea administrații eficiente, putem accesa fonduri nerambursabile vitale pentru dezvoltarea comunităților din județele Moldovei dacă vom reuși să eliminăm birocrația, corupția și indolența.

Forumul Administrației Publice Locale 2018 înseamnă reducerea distanțelor și crearea Administrației Fără Frontiere!  Îmi doresc să rămână lucruri frumoase în urma noastră, să fim parteneri onești și deschiși către toți cei interesați să îndrepte și să îmbunătățească lucrurile în comunitate și împreună să aducem plus valoare, să generăm idei și abordări noi, care ulterior pot fi transpuse în proiecte și inițiative politice!
Avem toate ingredientele necesare pentru a reuși să dezvoltăm regiunea Moldovei, avem pricepere, dăruire și capacitate de muncă!
Avem tot ce trebuie să le arătăm că #MoldovaContează!

Deputat  Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.